fbpx
petrokemija.hr

ZLOGLASNI AMONIJEV NITRAT I U HRVATSKOJ Petrokemija ga sprema u posebno skladište: ’Poduzeli smo sve zaštitne mjere’

Autor: Dnevno/M.V.

Kutinska Petrokemija izvijestila je i da sami proizvode te skladište amonijev nitrat, isti onaj čije je skladište eksplodiralo u Bejrutu i prema posljednjim informacijama usmrtilo 135 ljudi.

“Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevag nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat. Za skladištenje amonijeva nitrata Petrokemija d.d. je u skladu sa zakonskim propisima izgradila posebno skladište. Skladište amonijeva nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim videonadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište strogo je ograničen i dopušten samo ovlaštenim osobama”, navodi Petrokemija. Dodaju kako je skladište opremljeno propisanom protupožarnom opremom te da u skladu sa zakonskim propisima i procjenom protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije, pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijeva nitrata.

“Na kraju naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata”, zaključuju.


(FOTO/VIDEO) APOKALIPTIČNI PRIZORI BEJRUTA: Ova snimka najbolje pokazuje sve razmjere katastrofalne eksplozije

Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.