Živi zid

Živi zid: ‘Ne želimo da Jamnica i drugi dijelovi Agrokora postanu Hrvatski telekom i da postanemo stranci u svojoj zemlji’

Autor: dnevno.hr

'Nacionalna se bogatstva, kao što su polja i vode moraju zaštititi odnosno moraju ostati u vlasništvu Hrvatske', poručuju iz Živog zida

U četvrtak 06.04.2017. sati Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, održao je sa suradnicima tiskovnu konferenciju ispred punionice vode Jamnica d.d.

Ovdje smo kako bismo poslali jasnu poruku, a to je da se nacionalna bogatstva, kao što su polja i vode moraju zaštititi odnosno moraju ostati u vlasništvu Hrvatske!

Jamnica je danas u vlasništvu Agrokora, gospodin Todorić je na veoma sumnjive načine došao u vlasništvo ove tvornice o čemu sam govorio u Saboru. Dakle župan Zagrebačke županije trebao je potpisati da se ovaj pogon proda Agrokoru za mali novac, gospodin Stjepan Vujanić je to odbio potpisati i nakon toga, vjerovali ili ne, ukinuta je županija Zagrebačka i spojena je sa gradom Zagrebom. Tada Branko Mikša, koji danas radi u Agrokoru, uzima odgovornost za sudbinu ovih pogona i prepisuje ih Todorićima za malen novac, a nakon toga županija se vraća na kartu kao današnja Zagrebačka županija.

Upravo je ovdje i započela ova kriza Agrokora, ako se sjećate u studenome prošle godine, počelo se šuškati o problemima u Jamnici i kako se smanjuju radnička prava i najavljuju otpuštanja. Već tada sam najavljivao da nešto nije u redu. Mi smo znali da će kad tad morati doći do sadašnjega stanja. Nikako ne želimo da se dogodi još jedan slučaj Hrvatskoga telekoma i da je za sitan novac prodana jedna strateška firma “zlatna koka” koja nikako, ni teoretski ne može biti u gubitku.

Ne želimo da Jamnica i drugi dijelovi Agrokora postanu Hrvatski telekom i da postanemo stranci u svojoj zemlji. Svoje obiteljsko srebro ne damo nekome s tko zna kakvim interesima i to je ono protiv čega ćemo se mi boriti!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.