HINA

Zgrada HINA-e potpuno uništena. Novinari radom od doma udvostručili količinu vijesti

Autor: Dnevno

U kategoriji najteže stradalih građevina od potresa u Zagrebu,  među 1900 potpuno neupotrebljivih, nalazi se i zgrada HINA-e na Marulićevu trgu, za koju su statičari procijenili da je neupotrebljiva za daljnje korištenje. Najveća oštećenja su na urušenom trećem i četvrtom katu, te na popucalom stubištu.

Državna novinska agencija nije prestala s emitiranjem i proizvodnjom vijesti. Štoviše, broj im je gotovo udvostručen negoli je to u normalnim okolnostima, a sve su aktualnosti otvorene direktno i za informiranje šire javnosti.

HINA

”Vrlo sam ponosna na sve naše djelatnike, koji po cijeli dan rade iz svojih domova. Vjerujem da će nam država pomoći iznaći rješenja kako bismo lakše i još kvalitetnije obavljali svoj posao. Ova dvostruka i nemoguća kriza pokazala je zašto je javni servis važan i nenadomjestiv, budući da ukazuje kako čitatelji u krizama najviše vjeruju upravo informacijama koje dolaze iz javnih medija. Mi smo tijekom ovih dana sve informacije vezane uz koronakrizu i potres otvorili za najširu javnost kako bi pravodobno i kvalitetno svi bili informirani”, navodi glavna ravnateljica HINA-e Branka Vojvodić.

Mediteranska asocijacija novinskih agencija (AMAN)  je pokrenula inicijativu da Hini donira 10.000 dolara, dok je poljska agencija PAP najavila slanje 15 prijenosnih računala i 10 tisuća eura kao znak solidarnosti, na čemu im se posebno zahvalila ravnateljica.

Svoju solidarnost i spremnost na pomoć uputili su i iz upravnog vijeća Europskog saveza novinskih agencija (EANA), kao i brojnih drugih agencija iz Rusije, Nizozemske, Turske, Albanije, Rumunjske, Cipra, Slovenije, BiH, Grčke i drugih zemalja.

Crvenom bojom označeni opasni objekti, osiguran prijevoz za one na ključnim radnim mjestima

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.