ŽESTOKO PREPUCAVANJE O NAMJEŠTENIM ANKETAMA U HRT-OVOJ EMISIJI: Javnost se bombardira lažnim podacima!

Autor: M. Marić

Vlasnik agencije "2x1 komunikacija" Robert Bosak je izjavio da je SDP prvi prepoznao moć manipulacije pomoću anketa.

Vlasnik agencije “2×1 komunikacija” Robert Bosak izazvao je u emisiji Otvoreno raspravu na temi “Vjerujete li istraživanjima javnoga mijenja”. Bosak je sve agencije za istraživanje mišljenja optužio za manipulaciju rezultatima i istraživanja i naveo kako njegova tvrtka u zadnje dvije godine jako teško probija medijsku blokadu kako bi objavila rezultate svojih istraživanja.

“Lobiji i manipulacije su strašni, kojim smo god medijima ponudili naše rezultate istraživanja nismo mogli ući, a rušili smo ankete drugih agencija koje su bombardirale javnost lažnim rezultatima”, rekao je Bosak aludirajući na Puls agenciju i Cro barometar.

Bosak je izjavio da je SDP prvi prepoznao moć manipulacije pomoću anketa. “Mi smo se suprotstavljali izmišljanju virtualnih rezultat ai njihovim manipulacijama”, poručio je i dodao: “Prema vašim anketama Karamarko je tri i pol godine najnegativniji političar, a dobio je sve izbore u zadnje vrijeme.”

Profesor Ivan Rimac govorio da Josipović ima veliku prednost, no ta je prednost odjednom nestala.

Stručnjakinja za komunikacije Aleksandra Kolarić upitala je Bosaka kako je to točno SDP manipulirao istraživanjima kada mu rejting konstantno pada, a raspravi se priključio i Slaven Letica izjavivši: “Prognostičke vrijednosti anketa u Hrvatskoj vrijedne su koliko i prognoza Zorana Vakule”. ”Potpuno je legitimno da stranke koriste ankete ako im idu u prilog”, zaključio je Letica, a Rimac je dodao da “ljudi možda mijenjaju stranke, ali ostaju na istim ideološkim pozicijama.”

 




Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.