Goran Mehkek / CROPIX

ŽESTOKE PACKE IZ EUROPE PLENKOVIĆEVOJ VLADI: Što se to događa usred pandemije koronavirusa?

Autor:

Pojava koronavirusa u Hrvatskoj, ali i razarajući potres u Zagrebu i okolici, dvije su glavne teme koje su posve razumljivo zauzele javni prostor, a u sjeni tih događanja objavljen je redovni izvještaj Antikorupcijskog odbora Vijeća Europe, koji se dakako tiče i Hrvatske.

Vlada premijera Andreja Plenkovića usvojila je, a zatim i objavila, zaključak o primanju na znanje toga izvještaja za prošlo razdoblje na prošlotjednoj sjednici. Izvješće Vijeća popularnog pod nazivog GRECO za Hrvatsku je usvojeno lani u prosincu, a njegova objava rastezala se skoro pet mjeseci i to po svemu sudeći zbog kritika koje su ondje izrečene na račun Plenkovićeve vlade i njegova ophođenja prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Za one koji prate zbivanja u hrvatskoj političkoj areni, europske packe na račun Plenkovića zbog odnosa prema Povjerenstvu zapravo nisu nikakvo iznenađenje jer premijer s Povjerenstvom ratuje gotovo godinu dana.

Prvo je u sukob s Natašom Novaković ušao zbog slučaja Borg zatraživši njezino izuzeće, čime je blokirao taj predmet. Na tome nije stao pa se pravnik Plenković s Povjerenstvom obračunao i preko Upravnog suda koji je dvije Plenkovićeve žalbe riješio nevjerojatnom brzinom, prilikom koje je u jednom momentu sudac u jednom predmetu izdavao rješenje za drugi, dok je u jednom danu održano ročište u jednom od slučajeva premda su sva ostala otkazana zbog koronavirusa.

Plenkovićeve su žalba usvojene, a to je dakako u ovim kriznim vremenima prošlo ispod radara.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.