ŽENA KOJA JE IZLUĐIVALA PLENKOVIĆA! Blaženke Divjak se definitivno rješava: Tko će ju zamijeniti?

Autor: Iva Međugorac

Još malo pa gotovo, tako nekako sažeti bi se mogla aktualna zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni, nakon raspuštanja Sabora političke su stranke punim kapacitetima krenule u pripreme na parlamentarne izbore.

Na izbore se sprema i vladajući HDZ koji se pokušava što bezbolnije rastati s aktualnim koalicijskim partnerima, no, dobro upućeni HDZ-ovci svjedoče kako Plenković likuje ponajviše stoga što u svojoj budućoj Vladi više neće morati gledati ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, ženu koja se svojeg resora domogla iz kvote HNS-a.

Dama je ovo s kojom Plenković nikada nije uspjevao pronaći zajednički jezik, s njom je na tjednoj bazi ulazio u konflikte.

”Ako HDZ uspije pobjediti i nakon izbora sastavljati Vladu ministarstvo obrazovanja preuzeti će Radovan Fuchs jer Plenković ni u kom segmentu nije zadovoljan s Divjak, njena dugo najavljivana Škola za život nije polučila nikakve rezultate, više od mjesec dana radi nje je vodio ratove s prosvjetarima u štrajku”, komentira naš sugovornik blizak predsjedniku Vlade. I doista, Divjak koja se na početku štrajka proklamirala u dežurnu sindikalisticu preko noći se  predomislila te povukla ručnu kako bi zadržala vlastitu poziciju.

No izvanredna konferencija za medije na kojoj se očekivala njena ostavka, kap je koja je prelila čašu i kod samog premijera Andreja Plenkovića. Naime, na toj je konferenciji šefica obrazovnog resora konstatirala kako štrajk u njenom resoru s njom nema veze, te lopticu prebacila na Plenkovića i sindikaliste.

”Plenković je nakon te presice pobjesnio, a Divjak je i inače bahata, svađa se s Plenkovićem, prekida ga, nerijetko ulazi u polemike s njime, uostalom ona je sama šurovala sa sindikalistima, a kada se situacija zakuhala i izmakla kontroli, ona bi izašla iz nje, kao da to s njom nema baš nikakve veze”, priča naš sugovornik koji napominje da Divjak niti nije prvi Plenkovićev izbor.

Da je mogao birati i da nije bio primoran prihvatiti HNS-ove uvjete nakon raskida suradnje s Mostom tada bi ovaj sektor i danas vodio Pavo Barišić, kako bi se Barišić nosio s izvanrednim okolnostima i nastavom na daljinu ne znamo, no zato se zna da je sve više prosvjetara, roditelja, ali i školaraca nezadovoljno komunikacijom, ali i potezima ministrice Divjak u doba korone. Kada će se održati matura, hoće li se polagati izborni predmeti, ili možda ipak neće, koje će gradivo biti na maturi, a koje ne sve su to pitanja koja su se javnim prostorom vrzmala posljednjih dana. A ministrica je pak po starom običaju slijezala ramenima prebacujući odgovornost na epidemiologe, stručnjake i sve ostale koji s njenim resorom, i njenim odlukama nemaju nikakve veze.




Napetost i nezadovoljstvo učenika četvrtih razreda srednjih škola traje još od početka godina, i to zbog prosvjetarskog štrajka koji ih je stjerao u tjesnac, krajem ožujka više od 5000 školaraca potpisalo je peticiju u kojoj su pozvali Divjak da ukine maturu, ali ona se na te zahtjeve oglušila. Šutjela je i hvalila se svojim projektom Divjak i dok su pritužbe zbog preopširne i prenaporne nastave te cjelodnevnog vezanja djeca za računala stizale na adresu Ministarstva.

Zatim su uslijedile polemike oko toga trebaju li se djeca vratiti u škole u doba korone, premda nije dala konkretne odgovore Divjak je odgovornost u ovom slučaju odlučila prebaciti na roditelje. Prema njoj roditelji su trebali odlučiti hoće li djecu slati u školu, ali se nije znalo pod kojim uvjetima. Konfuzna, nedorečena, i ovisna o HNS-u, tako bi se opisati mogla ministarska karijera Blaženke Divjak, a ako se po HNS-u kvaliteta političara poznaje tada samo spomenino da govorimo o stranci koja uživa 1.6 posto potpore javnosti.

(FOTO) Ministrica Divjak objavila kako će završiti nastavna godina: Otkrila i tko će ju završiti u školi, a tko doma




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.