Foto: Damir Krajac / CROPIX

ŽENA KOJA JE IZDAŠNO DONIRALA ŠKORU: Možete li naslutiti o kome se radi?

Autor: Iva Međugorac

Restart koalicija objavila je da su do sada od donacija koje prikupljaju za kampanju kroz koju se pripremaju za parlamentarne izbore prikupili skromnih 283 tisuće kuna, a najveći iznos uplatio je Siniša Hajdaš Dončić, radi se o iznosu od 30 tisuća kuna.

Tvrtka Izgradnja Zaprešić za ovu je koaliciju donirala 20 tisuća kuna, dok su po 15 tisuća kuna Restartu doinirale tvrtke Progeo Rijeka i Kameni zid.

I bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo stoji na popisu donatora on je za kampanju izvdvojio 11.600 kuna. Kada je riječ o Domovinskom pokretu Miroslava Škore oni se mogu pohvaliti s donacijama u iznosu od 189 tisuća kuna.

Najveći iznos uplatila je europarlamentarka Ruža Tomašić koja je donirala 30 tisuća kuna, što je ujedno i maksimum.

Na popisu donatora ne spominje se Miroslav Škoro koji je .najavio donaciju svojem pokretu. Tvrtka Tehnix sa 48 tisuća kuna financirala je kampanju Domovinskog pokreta premda su za ožujak iskoristili potporu za očuvanje radnih mjesta u iznoszu od 39 tisuća kuna, a potpore su uzele i tvrtke Master Media te Antenna koje su također donirale Škorin pokret, ali sa nešto manjim iznosima. Donacije je uspio prikupiti i SDSS i to iznos od 162 tisuće kuna, a radi se o uplati sedam osoba, svaka je izdvojila po 25 tisuća kuna, dok je jedna osoba odvojila 12.500 kuna, među donatorima je i šef Milorad Pupovac. Koalicijska lista Možemo prikupila je oko 65 tisuća kuna, a najveći donator s iznosom od deset tisuća kuna im je Bojan Glavašević.

Stranka Milana Bandića nije prikupila niti jednu donaciju, dok je Most od donacija uprihodio skromnih 44 tisuće kuna, najveću svotu uplatila je Nedjeljka Sekulić.

NA JEDNOJ TEMI BERNARDIĆ JE BRILJIRAO U SRAZU S PLENKOVIĆEM: Jeste li je primjetili?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.