Željka Antunović me željela maknuti jer sam govorio o korupciji na HTV-u

Autor: Mladen Kristić

Tada me je spasio Andrija Hebrang, koji je rekao da me se ne smije dirati samo zato što sam progovorio o kriminalu na Prisavlju, kaže tvorac kultne ‘Latinice’.

Kada je Denis Latin, tvorac kultne ‘Latinice’, na Facebooku sa sprdnjom popratio kandidaturu Željke Antunović za šeficu zagrebačkog SDP-a, između redaka se mogla iščitati iskrena netrpeljivost koju prema njoj osjeća. Iste emocije iskazala je i Antunović u odgovoru Latinu da je ‘u nadi spas, a nada živi vječno’.

Za neupućene, pritom je mislila da se Latin zalud nada da će se njegova emisija – koja je, uzgred, javnoj televiziji utržila milijunske prihode od reklama – ikad više prikazivati na programu prisavske katedrale duha. Antunović dobro zna o čemu govori, jer stoluje u saborskom Odboru za medije koji ima znatan utjecaj na zbivanja na Prisavlju. U njezinu je odgovoru, uostalom, i sam Latin prepoznao ozbiljnu prijetnju.


Latina za ravnatelja HRT-a

– Upravo tako – kaže Latin za dnevno.hr. – Javnost me percipira kao ljevičara, što je daleko od istine. Zapravo, meni SDP nikada nije pružio podršku, a da o zaštiti i ne govorim, kad god bih bio na udaru jastrebova unutar HDZ-a. Što se Antunović tiče, ona me je još 2006. pokušala maknuti s HTV-a jer sam tada progovorio o korupciji na javnoj televiziji i u tom kontekstu spomenuo njezinu prijateljicu Mariju Nemčić. Zajedno s Antunovićkom u saborskom Odboru za medije na mene se tada obrušio i Nenad Stazić. On je tada zaprijetio: “Eh, kad govorite o korupciji, sad ćemo vidjeti vaš ugovor!” I doista, nakon toga je meni je plaća po slovu ugovora smanjena za dvije trećine, a ja doveden u tešku životnu situaciju. Vjerujem da su mi to dijelom smjestili upravo Antunovićka i Stazić, pa je sasvim jasno zašto njezinu poruku o ‘nadi koja vječno živi’ shvaćam kao prijetnju da će poduzeti sve da se ‘Latinica’ više ne emitira na HTV-u.

Željka Antunović

Da apsurd bude veći, nastavlja Latin, od žestokih napada Antunović i Stazića spasio ga je nitko drugi do – Andrija Hebrang! Tada je, kao član Odbora za medije, Hebrang oštro rekao da se ‘Latinu ne smije pakirati’, pogotovu ne zbog toga što je prvi javno progovorio o kriminalu na javnoj televiziji. Usto su Latina u zaštitu uzeli i ostali HDZ-ovi članovi rečenog odbora, pa se čak čuo i prijedlog da ga se imenuje za ravnatelja HRT-a, jer bi se takav čovjek, tumačili su, znao uhvatiti u koštac s korupcijom. Latin, dakako, nije postavljen za ravnatelja, ali utjehe radi emisija mu je zabranjena a on rezanjem plaće doveden do egzistencijalnog minimuma.

Autor:Mladen Kristić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.