Screenshot

ŽELITE DANAS KOMENTIRATI IZBORE NA FEJSU? Pročitajte kršite li tako izbornu šutnju i hoće li vas zbog toga kazniti!

Autor: S.V.

Danas i sutra sve do zatvaranja birališta traje izborna šutnja, što znači da se u tom vremenu kandidati ne smiju promovirati niti predstavljati na bilo koji način, a također je  zabranjeno medijsko favoriziranje, anketiranje, lobiranje, procjenjivanje rezultata i slično.

Zakon kaže – smijete!

Obzirom da je kampanja zaustavljena, DIP moli građane da se maksimalno suzdržavaju od bilo kakvih komentara na račun predsjedničkih kandidata i izbora općenito, no ukoliko to želite – možete, jer sam zakon to ne brani!

Građani koji ne sudjeluju u izborima smiju i za vrijeme izborne šutnje smiju iznositi svoje stavove na svojim profilima na društvenim mrežama i forumima, a obzirom da kršenje izborne šutnje nije regulirano na društvenim mrežama, za to ne postoje nikakve sankcije, navodi Državno izborno povjerenstvo.

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.