fbpx

Želite biti gradonačelnik? Javite se na oglas!

Autor: O.G.

Velikogorički obrtnici na izbore će izaći s nezavisnom listom, a kandidata za gradonačelnika traže putem - oglasa. Odlična prilika, ali ne za nezaposlene već upravo suprotno - za sve one koji su se već dokazali uspješnim vođenjem poduzeća ili obrta te znaju što znači stvoriti i očuvati radna mjesta. Bravo za poduzetne Velikogoričane. Još samo da njihov kandidat pobijedi na izborima.

Političkoj, moralnoj, ali i gospodarskoj krizi u zemlji na zgodan su se način na kraj dosjetili izaći velikogorički obrtnici. Oni će imati svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice, a izabrat će ga, ni manje ni više nego putem oglasa. Na natječaj se mogu javiti svi koji su se već dokazali, ali ne u politici već u gospodarstvu. Dapače, pripadnost bilo kojoj političkoj stranci u biografiji potencijalnog kandidata apsolutni je minus. Kako prenosi Večernji list, kao pozitivne osobine vrednovat će se oni koji su i u ovim teškim vremenima ostali na nogama otvorenih obrta, koji pune gradski proračun, plaćaju porez i prirez i svoje račune.

Već su tom vještinom pokazali da su i više nego sposobvni voditi obrt, a time i održati ono što je najbitnije – radna mjesta i proizvodnju koja nam nedostaje – poručila su 233 velikogorička obrtnika ujedinjena u udruzi Hrvatski obrtnici i poduzetnici.

Kandidati za gradonačelnika mogu poslati svoje životopise, fotografije i plan kojim će unaprijediti funkcioniranje grada na mail aresu [email protected] Uvjet je da žive u Velikoj Gorici, imaju između 25 i 50 godina, srednju, višu ili visoku stručnu spremu, hrvatsko državljanstvo te izažene komunikacijske i organizacijske sposobnosti. Osoba s najboljim kvalifikacijama bit će kandidat HOP-a za gradonačelnika Velike Gorice na predstojećim lokalnim izborima, a HOP će se također natjecati i za mjesta u Gradskom vijeću.


– Ove izbore nećemo prepustiti slučaju. Želimo iznjedriti najboljeg kandidata kojeg ćemo kasnije samo potvrditi na izborima. Takav oblik izravne demokracije nije utopija, već realna mogućnost, a koriste je zemlje koje nisu mogle izaći na kraj s korupcijom – rekao je Zoran Žic, predsjednik HOP-a.

Autor:O.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.