Foto: Davor Pongracic / CROPIX

ZDRAVKO TOMAC IZ BOLNIČKE POSTELJE: ‘Radi se o opasnom i podmuklom djelovanju’

Autor: Dnevno

Profesor Zdravko Tomac tijekom bolničkog lječenja smogao je snage i progovorio o predsjedničkim izborima, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovana Predsjednice,

Najprije Vas srdačno pozdravljam i mislim da će Vam moja knjiga Narodna predsjednica, koju sam iskreno napisao, pomoći da osvojite i drugi mandat.

Stjecajem okolnosti knjiga izlazi prije od mene iz bolnice, tako da se može dogoditi da neću moći osobno prisustvovati na promociji.

Zahvaljujući Vama, koji ste imali povjerenja u mene, usprkos moje teške bolesti, prema općim ocjenama knjiga je izvanredna, zato što sam je pisao iskreno bez kalkulacija.

Mislim da Vi, poštovana Predsjednice, svojim nastupima kao nasljednica predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao poštena osoba, kao obiteljska osoba, sa sjajnom djecom i suprugom, ste primjer onoga što mi zovemo hrvatski nacionalni identitet. Zato se na ovim izborima ne radi samo o izboru predsjednika ili predsjednice nego o izboru budućnosti Hrvatske, hoće li se hrvatski narod još jedanput opredijeliti za Tuđmanovu i Vašu politiku, za daljnje razvijanje našeg identiteta kao hrvatskog katoličkog naroda ili će pobijediti oni koji bi vratili sve na staro ili koji u politiku ulaze iz osobnih interesa okupljajući oko sebe beskrupulozne ljude.

Ovih dana čitam kako više nema zločinaca i heroja. Radi se o vrlo podmuklom i opasnom djelovanju gdje se izjednačavaju Tuđman i Tito, vukovarski junaci i okupatori, tvrdeći da su svi oni i dobri i loši.




Poštovana predsjednice, Vi preuzimate veliku odgovornost da vratite moralne vrijednosti hrvatskom narodu i da dosljedno provedete Tuđmanovu politiku pomirbe, ali ne na način da se prešuti istina i da se izjednače heroji i zločinci, kako se to danas pokušava učiniti.

Unaprijed Vam čestitam na pobjedi, jer vjerujem u hrvatski narod da će ispravno izabrati.

Srdačno Vas pozdravljam”.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.