Zdenko Duka: Premijerka Kosor bi se novinarki trebala ispričati

Autor: Damir Kramarić

U policiji tvrde da djelatnik osiguranja premijerke nije pogriješio kada je novinarku Sanju Vukčević bacio na pločnik.

Zbog grubog bacanja na pod novinarke Novog lista Sanje Vukčević, koja je u Splitu jučer samo htjela fotografirati premijerku Kosor na porinuću novog broda, netko bi u policiji trebao odgovarati, smatra Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

– Osiguranje premijerke Kosor je reagiralo potpuno neprimjereno, jer je vidljivo da to nije bila opasna situacija. Osim toga, premijerka se bar u jednoj rečenici danas trebala ispričati odgurnutoj novinarki, pogotovo zato jer se i na objavljenim fotografijama vidi da je premijerka vidjela novinarku kako leži na podu. Jadranka Kosor, doduše, nije zbog toga kriva, ali bi se ipak mogla bar u jednoj rečenici ispričati – ističe Zdenko Duka.


U policiji tvrde da nisu pogriješili

Krunoslav Borovec iz MUP-a napominje pak da policija u istrazi nije utvrdila da je djelatnik osiguranja pogriješio, već da je, naprotiv, reagirao upravo onako kako je morao.

– Novinarka mu je prišla s leđa i s te se strane htjela probiti do premijerke, što joj djelatnik osiguranja nije dozvolio. Nije on znao tko se to probija, već je brzo reagirao onako kako je morao, što je u kasnijem razgovoru priznala i sama novinarka – kaže Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, te dodaje da su se djelatnici policije novinarki Sanji Vukčević kasnije ispričali zbog neugodnosti.

– Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima koji također obavljaju svoj posao je nedopustivo, rekla je pak Sanja Vukčević, koja do danas u podne još nije primila ispriku premijerke Jadranke Kosor, iako je iz njezina ureda stiglo priopćenje prema kojemu nisu istiniti napisi da premijerka jučer u Splitu nije htjela razgovarati s novinarima. Incident s odgurnutom fotoreporterkom niti u jednoj rečenici nije spomenut.

Više:
Premijerkino osiguranje nasrnulo na novinarku
Vlada oštro odbacuje laži u pojedinim medijima

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.