Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

ZBOGOM, HRVATSKA! Frapantni podaci koji otkrivaju da za nas više nema nade

Autor:

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, koji je objavio službenu procjenu broja stanovnika Hrvatske sredinom prošle godine, u Hrvatskoj je prema prvim procjenama živjelo 4,089.400 osoba. Ovaj podatak izrazito je alarmantan jer riječ je o skoro 200 tisuća manje stanovnika, nego što je zabilježeno na popisu iz 2011.godine, a neslužbeni podaci ukazuju na to da je realni broj hrvatskog stanovništa ispod 4,000.000. razlika nastaje zbog nepotpunih procjena o iseljenicima, jer Zavod podatke dobiva od MUP-a.

U policiji pak bilježe samo one građane koji su odselili te pdojavili prebivalište u našoj zemlji, a kako za to ne postupanje nema jasno propisanih sankcija pretpostavlja se da dio iseljenika odgađa odjavu, što potvrđuju i statistike iz EU.

Primjera radi, kroz 2017.godinu u Njemačkoj se skrasilo 28.972 osoba, dok je prema podacima njemačkog ministarstva policije u njihovu zemlju došlo 53.050 stanovnika Hrvatske. Prema hrvatskim podacima bolji život u Irskoj potražilo je 2675 osoba, prema irskim podacima riječ je o 4908 ljudi. Problemi međutim tu ne staju, jer Hrvatska izumire na godišnjoj razini umire oko 15 tisuća osoba više nego li ih se rodi, a zabrinjavaju i procjene Zavoda koje se referiraju na odnose donih skupina unutar stanovništva. U ovom času broj djece mlađe od 15 godina, koja ulaze u radno sposobnu dob, za skoro 250 tisuća manji je od osoba starijih od 65 godine koji iz radnosposobne dobi izlaze.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.