fbpx

‘Zbog sudjelovanja u unutarnjoj agresiji, Zoran Milanović odmah mora dati ostavku!’

Autor: Damir Kramarić

'Premijer mora odstupiti jer zajedno s članovima svoje obitelji sudjeluje u ugrožavanju nacionalne sigurnosti RH, ističu general Lukić i admiral Domazet iz Zavjeta za Hrvatsku, dok dr. Milardović smatra da bi Milanović morao što prije objasniti okolnosti 'Afere NLB', jer svojom šutnjom radi u korist slovenskih krugova te tako ozbiljno ugrožava državu Hrvatsku.

– Tražimo da premijer Milanović odmah podnese ostavku na premijersku funkciju, jer je iz informacija objavljenih o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji očigledno da je premijerova obitelj, zajedno s njim osobno, upletena u unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku, koja se provodi i preko slovenske Vlade. Radi se o korupciji i pogodovanju kod dobivanja zemljišta, te o pokušaju zaustavljanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Premijer mora dati ostavku jer sudjeluje u ugrožavanju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske – ističe general Marko Lukić, predsjednik Zavjeta za Hrvatsku i stručnjak za borbu protiv specijalnog rata, koji je zajedno s admiralom Davor Domazetom, ravnateljem Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku danas supotpisao priopćenje u kojem Zavjet za Hrvatsku i Domovinski stožer, a nakon informiranja o cijelom slučaju o kojem već danima bruje mediji u susjedstvu, i službeno traže ostavku hrvatskog premijera.

Na djelu je model stvaranja 'nove Dubrovačke republike'

– Ono što je indikativno u cijeloj priči je Grad Dubrovnik. S projektima tipa Golf, hidrocentrala i Pelješki most želi se taj dio hrvatskog ozemlja, koji je ionako odvojen od Hrvatske, s pomoću tobožnjih strateških investicija odvojiti od matice. Na djelu je model stvaranja 'nove Dubrovačke republike' i izdvajanje iz cjelovitosti države Hrvatske, istovjetnim modelom po kojem je velikosprska politika to nastojala učiniti u agresiji 1991. godine. Poziva se pučanstvo Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Hrvatske da se demokratskim djelovanjem suprotstavi ovom novom, a u biti slijednom napadu na hrvatske nacionalne interese – stoji u priopćenju Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku.


Admiral Domazet i general Lukić napominju da će Domovinski stožer od 29. Siječnja 2013. neprekidno zasjedati kako bi pratio djelovanje unutarnje agresije na državu Hrvatsku, te kako bi odmah o svemu izvještavao hrvatsku javnost.

Milardović: Ako se Milanović ne oglasi, javnost s pravom može tražiti ostavku

Hitno očitovanje premijera o cijelom slučaju zatražio je i ugledni politolog, te ravnatelj Centra za politološka istraživanja, dr. Anđelko Milardović.

– Zoran Milanović odmah bi se trebao javiti i objasniti okolnosti slučaja, jer svojom šutnjom radi u korist slovenskih krugova koji su plasirali priču o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji. Šutnjom ne ugrožava samo sebe, već ozbiljno ugrožava i državu Hrvatsku, koja je pred ulaskom u EU, a čije ulazak je, prema svim dostupnim informacijama, vezan uz pitanje Ljubljanske banke. Zato Milanović mora što prije dati pojašnjenje informacija oko kredita za članove svoje obitelje, jer ako se ne oglasi, javnost s punim pravom može tražiti njegovu ostavku. Povjerenstvo za sukob interesa također bi, bez obzira na moguće očitovanje, trebalo cijeli slučaj staviti na razmatranje, te istražiti mogući sukob interesa premijera Milanovića – ističe profesor dr. Anđelko Milardović, osnivač i ravnatelj Centra za politološka istraživanja.

Glasnogovornica : Premijer se ne očituje, jer je trenutno u Čileu

Hoće li se premijer Milanović očitovati o brojnim napisima o sukobu intreresa, te o mogućoj upletenosti u cijeli slučaj o kojem je Dnevno.hr opširno izvijestio u tekstu 'Prvi puta sve pojedinosti afere NLB – kredit za obitelj hrvatskog premijera', hoće li dati ostavku, kao što to od njega traže čelnici Zavjeta za Hrvatsku, a zbog 'sudjelovanja u unutrašnjoj agresiji, te ugrožavanja nacionalnih interesa Republike Hrvatske', upitali smo glasnogovornicu Vlade i premijera.
Tajnica glasnogovornice Ivane Grljak potvrdila je da je primila naš upit, te kazala da ne zna kada ćemo dobiti odgovor, jer su 'i premijer i glasnogovornica trenutno u Čileu'.
Na primjedbu da znamo da i novinari drugih redakcija već danima traže očitovanje premijera, te da je ovo slučaj velikog značaja zbog kojeg bi premijer trebao reagirati čak i iz Čilea, tajnica Dolores rekla je da se treba čuti s glasnogovornicom Grljak, te da će nam nakon toga poslati odgovor na naš upit.

>>> Zbog brata Zorana Milanovića stopirana istraga kriminala u Hrvatskoj pošti?

>>> Brat i otac Zorana Milanovića sređuju usluge u ministarstvima graditeljstva, zdravstva i JANAF-u?
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.