Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog situacije u Uljaniku Kajin žestoko oprao Miletića i Flegu

Autor: dnevno.hr

Da podsjetim da smo 1999. sami sanirali Uljanik (Županija, Grad Pula), a danas to radi Vlada. Sa ovim jamstvom prvi puta u povijesti Istri više novaca ostaje-vraća se nego što uplaćuje u državni proračun! Propadamo", napisao je Kajin na svom Facebook profilu

Putem društvenih mreža bivši saborski zastupnik i veteran hrvatske i istarske politike, Damir Kajin optužio je predsjednika IDS-a Borisa Miletića i istarskog župana Valtera Flegu za potpunu nebrigu oko Uljanika i prebacivanje loptice Vladi.

”Vlada RH odlučila je Uljaniku izdati financijsko jamstvo u iznosu od 96 mil. €. Međutim, Vlada je lopticu prebacila na Europsku komisiju koja to sve mora odobriti. U sličnim slučajevima, Poljska, Njemačka, Italija, slična jamstva nije odobravala, iako ovo treba tretirati kreditom, a ne subvencijom, makar znamo da će ga biti jako, jako teško vratiti.

No kako glasamo, tako nam je. Miletiću, Flego, umjesto novac za dio kulture i nevladine udruge u Županiji i Puli, usmjerite Uljaniku kao pozajmica za plaće. Ako Uljanik ne dobije taj novac, šteta po HR biti će strašna. HR u fondove EU godišnje uplaćuje mlijardu kn više no što nam EU vraća našeg novca (o čemu Miletic šuti, a EU je za IDS i Jakovčića sveta krava pred kojom skidaju gaće), pa mogu samo vjerovat i da oko Uljanika za kojeg je jedino rješenje dokapitalizacija, neće “piliti”.

Sa druge strane što Miletić ne proziva dioničare Uljanika? Zašto samo Vladu koja Uljanik nije niti vodila niti je njime upravljala? Konačno, 50-torica vodećih IDS-ovaca teže je od tih 96 mil. €, pa možda bi i oni mogli pripomoći Istri koju toliko “vole”.

Da podsjetim da smo 1999. sami sanirali Uljanik (Županija, Grad Pula), a danas to radi Vlada. Sa ovim jamstvom prvi puta u povijesti Istri više novaca ostaje-vraća se nego što uplaćuje u državni proračun! Propadamo”, napisao je Kajin na svom Facebook profilu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.