Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zbog ‘proklete nedjelje’ radio Split ispričao se vjernicima! Evo što im je poručio Hus

Autor: ZG/Dnevno.hr

Zbog izraza “Prokleta nedjelja” koji se navodi u jingleu uoči jedne emisije emitirane u nedjelju, Radio Split (HRT), u srijedu se odlučio ispričati svojim slušateljima.

Riječ je o tekstu pjesme Parnog Valjka “Prokleta nedjelja”, a zbog riječi ‘prokleta’ netko se od slušatelja navodno osjećao uvrijeđenim na dan kada su se u programu emitirali i vjerski sadržaji, točnije emisija ‘Vjera i život’, koja je na rasporedu bila u 8:05h ujutro. Stoga je uredništvo na primjedbe slušatelja odlučilo reagirati isprikom, koja je u srijedu pročitana u eteru.

“Zahvaljujemo slušatelju na upozorenju. Ispričavamo se što se ponekad u programu vrti stari jingle s neukusnom riječju koji smo već jedanput promijenili. Sada smo snimili potpuno novi”, pročitao je voditelj Radio Splita.

Inače, riječ je o trideset godina staroj i vrlo popularnoj pjesmi Parnog Valjka koja, barem prema raspoloživim informacijama, nikome dosad nije zasmetala zbog ‘neukusne’ riječi.

“Nevjerojatno. Smiješno. Bilo je i prije govorkanja o toj pjesmi da ima religijski prizvuk. Znamo otkud vjetar puše, a nema ga nimalo. Tako je kad netko želi biti veći katolik od Pape”, izjavio je za 24 sata frontmen Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.