Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog premještanja frontalnog poremećaja, česte kiše i grmljavinsko nevrijeme posebno će pogoditi ovaj dio naše zemlje

Autor: dnevno.hr

Na zapadu i sjeverozapadu zemlje bit će svježije uz čestu kišu i lokalne pljuskove praćene grmljavinom, dok će se najsunčanije i suho zadržati u Dalmaciji

Naime, u srijedu će se preko naših krajeva dijelom premjestiti frontalni poremećaj sa sjeverozapada. S prolaskom fronte pritjecat će i hladniji zrak.

Ipak, na istoku zemlje veći će dio dana prevladaviti sunčano.

Prema kraju dana uz sve više oblaka raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u zapadnoj Slavoniji. Jutro toplije od današnjeg, a danju vrlo toplo uz temperaturu oko 28.

U središnjoj Hrvatskoj promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, uz kišu te pljuskove i grmljavinu, a oborina mjestimice može biti obilnija. Poslijepodne će zapuhati umjeren sjeverni vjetar i bit će svježije nego danas uz temperaturu između 22 i 25 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno bit će na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Najmanje kiše očekuje se u Lici. Vjetar (slab do) umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno jugo. Jutro u gorju toplije od današnjeg, a najviša dnevna temperatura od 22 do 26, na moru od 24 do 28.

Na srednjem Jadranu prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjereno jugo, more će biti malo do umjereno valovito, a danju će i dalje biti vruće s temperaturom oko 30 stupnjeva. Temperatura mora između 22 i 24.

Pretežno sunčano bit će i na krajnjem jugu uz slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura od 19 do 22, a najviša dnevna između 29 i 31.




U četvrtak promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima. U petak sunčanije, ali ne još posve stabilno, a pretežno sunčano bit će u subotu, kada će biti i najtoplije.

Sljedećih dana u Dalmaciji će prevladavati sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu još će u četvrtak i petak biti povremene kiše ili ponekog pljuska, a sunčano i toplo očekuje se u subotu.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, od petka sjeverozapadni.




HAK: Ceste mokre

Ceste su mokre i skliske u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zbog povremeno jakih pljuskova kmoguće i zadržavanje vode na kolniku, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) i poziva vozače da prilagode vožnju uvjetima.

HAK upozorava vozače na prometnu nesreću na autocestama A3 između čvorova Nova Gradiška i Lužani u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca.

Na većini graničnih prijelaza nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.