Foto: Damir Spehar/PIXSELL

ZBOG PADA SUSTAVA POMOĆ JOJ NIJE BILA PRUŽENA: Starija žena slomila kuk, pa sati i pol ležala na hladnim pločicama!

Autor: Dnevno

Hitne službe u Hrvatskoj danas su se našle pod kritičnim padom, sve su hitne linije postale nedostupne. Brojni su odmah reagirali pa su se organizirali i objavili nove brojeve na koje se mogu dobiti. Neki su podijeliti telefonske brojeve, a drugi brojeve mobilnih telefona. No, neizostavno je zapravo bilo odvijanje situacija na koje službe nisu mogle hitno reagirati.

Tako je u Novigradu Podravskom kod Koprivnice starija žena pala i slomila kuk, a iako su susjedi zvali hitne službe, nisu ih uspijevali dobiti.

“Zovemo sve moguće brojeve, ništa ne možemo dobiti. Osjećali smo se potpuno bespomoćno”, ispričala je jedna susjeda za DNEVNIK.hr.

“Susjeda leži u bolovima, zapomaže, nagluha je, ne razumije zašto ne dolazi hitna. Zvali smo i vatrogasce, hitnu, 112, bolnicu u Koprivnici. Na centrali u koprivničkoj bolnici su nam rekli da to nije u njihovoj nadležnosti i da zovemo Zavod za hitnu medicinu, 194 ili 112”, dodaje.

“To je bilo prestrašno. Sat i pol je trebalo hitnoj da dođe. Do tada je susjeda u bolovima bila na hladnim pločicama na podu. Nismo ju smjeli micati pa smo pod nju podvukli plahtu i deku. Ja sam na drugom operateru, mogla sam dobiti samo brojeve koji imaju isti pozivni broj”, objašnjava susjeda.

“Ja sam bila izgubljena, svi smo bili u šoku. Što napraviti da se ovakvo što ne ponovi? Dobili smo ambulantu u Glogovcu, oni su vrlo blizu nama, ali nam nisu mogli pomoći. Kasnije su nazvali i provjerili jesmo se snašli”, tvrdi.

Ženi je pomoć naposljetku pružila liječnica do koje su došli putem privatnih kontakata, a koju su kontaktirali putem vibera.




U međuvremenu, Hrvatski je Telekom objavio kako je otklonjen kvar koji je prouzročio viešesatni problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge te je počeo proces uspostave tih usluga, a prioritet su hitne službe dok se potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje uskoro.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.