Zbog otpužbi da je primao mito, smijenjen vukovarski pročelnik

Autor: Damir Kramarić

Mnogi Vukovarci u zadnje su se vrijeme žalili na Drmićeve nervozne postupke, zbog čega i tvrdim da je njegov odlazak s mjesta pročelnika Regionalnog ureda jako dobra vijest za naš grad – ističe Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara.

Antu Drmića, dojučerašnjeg pročelnika vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike, široj javnosti poznatijeg po tome što su se uz njegovo ime u zadnje vrijeme vezale brojne optužbe za primanje mita, prije par dana smijenio je ministar Božidar Pankretić.

Na njegovo mjesto postavio je Mirjanu Horvat, koja je dosad bila pomoćnica predstojnika Službe za društvene djelatnosti u županijskom Uredu državne uprave u Vukovaru, što je, prema informacijama koje posjedujemo, u Vukovaru izazvalo vrlo pozitivne reakcije.

Platili mu mito za kuću na koju su ionako imali pravo

Ante Drmić je, naime, već duže vrijeme za mnoge Vukovarce sinonim za korupciju, jer, između ostalog, još uvijek nije vjerodostojno demantirao optužbe koje su na njegov račun prije nekoliko mjeseci u svjedočenju za naš portal izrekli mnogi Vukovaraci koji su, da podsjetimo, tvrdili (a i danas tvrde) da su bili prisiljeni Drmiću platiti mito kako bi dobili kuću ili stan na koje su ionako imali pravo.

– Dobro je da se ta smjena dogodila jer se Ante Drmić u 17 godina, koliko je obnavljao dužnost pročelnika Regionalnog ureda, poprilično potrošio i umorio. Mnogi Vukovarci u zadnje su se vrijeme i meni često žalili na njegove vrlo nervozne i nepromišljene postupke, zbog čega i tvrdim da je njegov odlazak s mjesta pročelnika Regionalnog ureda jako dobra vijest za naš grad. Ne kažem, pri tom, da je Ante Drmić kriv za ono za što ga optužuju. Taj dio prepuštam USKOK-ovim istražiteljim, kojima sam nedavno i osobno rekao sve što znam o slučajevima davanja i primanja mita – ističe Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, koji je, da podsjetimo, USKOK-ovim istražiteljima ispričao kako je čuo da su neki Vukovarci platili mito da bi dobili stan ili kuću, te koji im je dao i imena ljudi koji su, navodno, u toj nečasnoj radnji sudjelovali.

Drmić nam se nije javljao

A što o svemu kaže smijenjeni pročelnik, do objavljivanja ovog teksta nismo uspjeli doznati jer nam se Ante Drmić cijeli dan nije javljao na telefonske pozive. Od drugih vrlo pouzdanih izvora saznali smo, međutim, da se Drmić zbog cijelog slučaja jako naljutio na gradonačelnika Željka Sabu, kojega zadnjih tjedana izbjegava u širokom luku, te kojemu više ne želi pružiti ni ruku.
Službene razloge Drmićeve smjene, nažalost, do objavljivanja ovog teksta također nismo uspjeli dobiti, jer odgovornima u Ministarstvu regionalnog razvoja cijeli jedan radni dan nije bio dovoljan da u dvije rečenice odgovore na naš upit o razlozima Drmićeve smjene.

A u nedostaku službenog objašnjenja, ne preostaje nam ništa drugo nego da na osnovu informacija koje imamo zaključimo da je Ante Drmić smijenjen upravo zbog vrlo brojnih optužbi za primanje mita.


USKOK istražuje aferu ‘Mito u Vukovaru’, ispitan i gradonačelnik Sabo
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.