ZBOG NJEGA SU VIKALI ‘OBA SU PALA’, A DANAS UHLJEBLJUJE! 16 tisuća mu nije dovoljno za život! Župan sve priznao: ‘Uhljebio sam puno znanih i neznanih’!

Autor: Iva Međugorac

“Što bih se ljutio da mi kažete da sam šerif? U kaubojskim filmovima u 90 posto slučajeva šerifi su bili pozitivci”, izjavio je jedan uspješni hrvatski gradonačelnik o kolokvijalnom nazivu ‘šerif’ za lokalne čelnike. U hrvatskoj lokalnoj politici postotak pozitivaca i negativaca među ‘šerifima’ ponešto je gori nego na Divljem zapadu. Stoga, uoči izbora za nove ‘šerife’ u našim županijama, gradovima i selima, donosimo vam crtice iz političkog života onih koji su proteklih dvadesetak godina vedrili i oblačili u svojim sredinama, a vi sami procijenite u koju ih skupinu želite svrstati

Uz to što godinama upravlja šibensko-kinskom županijom, HDZ-ov župan Goran Pauk spada u skupinu stranačkih političkih kapitalaca. Uživa veliko povjerenje premijera Andreja Plenkovića, a u dobrim odnosima s njime bili su i premijerovi prethodnici.

Za razliku od većine HDZ-ovaca Pauk nema problema s istinom pa je tako jedne prigode priznao da rado na vodeće pozicije bira ‘svoje ljude’. ”Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio ‘preko veze’. Nema onoga tko se javio za neki posao, a da nije imao neku ‘preporuku’, neku ‘vezu’. Volio bih da sam ih puno više ‘uhljebio’”, izjavio je Pauk svojedobno.

Pauk je zaigrao i za Hajduk

No, daleko veću pažnju izazvao je njegov fejs status u kojem je priznao kako s plaćom od 16 tisuća kuna teško živi i podmiruje svoje troškove, pa mora da ga je i zato Plenković na prošlim europskim izborima pokušavao poslati u Europski parlament, što mu ipak nije pošlo za rukom.

Pauk je, inače, bio velika ‘faca’ u gradu i prije nego što je ušao u politiku. Imao je solidnu nogometnu karijeru. Cijelo desteljeće branio je boje NK Šibenik, a jednu sezonu proveo je i u splitskom Hajduku što je san svih klinaca u Dalmaciji koji zaigraju nogomet.

‘Oba su pala’ – zbog Pauka

No, iako je imao profesionalnu nogometnu karijeru, Pauk u Domovinskom ratu oblači uniformu. Bio je omiljen među vojnicima. Kako je rekao njegov suborac, “svi smo pričali svoje anegdote iz života, ali Goran se nikad nije isticao zato što je igrao u Hajduku”. Zato se istaknuo rušenjem zrakoplova JNA, upravo je on bio junak koji je srušio avion u legendarnom rušenju dokumentiranom na video snimci ‘oba su pala’, što se smatra jednim od najvažnijih trenutaka Domovinskog rata.

Kako je uz bavljenje sportom paralelno upisao i fakultet, nakon rata i sportske karijere Pauk kreće i s novom, poslovnom i političkom. Član je HDZ-a od 1990. godine., no prve poslove radi u tvrtki Poliplast, iz koje 1999. prelazi na mjesto šefa Policijske uprave Šibensko-kninske. Na kratko će se nakon te dužnosti vratiti u realni sektor, da bi se krenuo politički uspinjati. Bio je zamjenik gradonačelnice, potom i zamjenik župana, da bi 2006. postao župan i na toj dužnosti proveo punih 15 godina.




S velikim izgledima da ostane tu još i iduće četiri…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.