Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

ZBOG NJE JE PLENKOVIĆ IZNEVJERIO SURADNIKA: Žena o kojoj se danima raspravlja u HDZ-u

Autor: Iva Međugorac

Malo je onih koji su u tako kratkom roku i bez puno javnih istupa i pompe uspjeli zadobiti povjerenje premijera Andreja Plenkovića kao što je to pošlo za rukom novoj ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, oko čijeg imena vladajući vode žustre rasprave.

Brnjac je relativno nepoznata Karlovčanka, a malo tko u HDZ-u može nabrojati razloge zbog kojih joj je predsjednik Vlade povjerio baš resor turizma.

“Nitko ne spori njezinu stručnost i ambicioznost, dapače, ona pršti od ambicioznosti i želje sa radom, ali je prvi dojam da je ipak zalutala u svoj resor. Mnogo HDZ-ovaca smatra da je Gari Cappelli izvisio bez argumenata jer se nju naprosto negdje moralo smjestiti, Plenković je inzistirao na tome da ona mora dobiti ministarstvo”, navodi naš sugovornik blizak premijeru.

Dodaje da se oko nje u stranci uistinu vodio pravi mali rat, i to baš zbog Plenkovića i njegova inzistiranja na njezinoj poziciji. “Ona će sasvim sigurno daleko dogurati, Plenković se za nju ozbiljno založio premda se njezinu imenovanju uprostivio čak i Oleg Butković s kojim se nije rastala u dobrim odnosima. U stranci je bilo nezadovoljnika, ali Plenković je to sanirao, on joj vjeruje i tu zapravo nema prostora ni za kakve dodatne rasprave i polemike”, kaže  naš sugovornik te naglašava da se posebno razočarao Cappelli kojemu je bilo rečeno da se Ministarstvo turizma ukida.

“Bilo bi mnogo smislenije da je Brnjac postala, recimo, ministrica vanjskih poslova, ona ima kontakte s europskim dužnosnicima, prepoznatljiva je i utjecajna, osim toga, bila bi izvrsna i kao ministrica regionalnog razvoja i EU fondova. Ali poznato je da se tome usprotivio Anušić, koji je inzistirao na Nataši Tramišak pa se to tako i odvilo”, zaključuje naš sugovornik.

NOVA PLENKOVIĆEVA VELIKA AMBICIJA! Pomest će konkurenciju: HDZ-u ovo nikada nije pošlo za rukom




drama

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.