Završen teror šibenske susjede iz pakla: od socijalne pomoći uštedjela 80.000 kuna

Autor: M. M.

Iz stana se širio nesnosan smrad, posebno ljeti, kada kao da je paralizirao sva druga osjetila. Dugo su stanari nadležene upozoravali na strašne uvjete u kojima žive. No, rješenje nije bilo na vidiku jer su nadležne službe odbijale odgovornost tvrdeći kako se smradom ne narušava javni red i mir.

Napokon je završen teror nesavjesne gospođe iz šibenske jezgre koja je životom u krajnje nehigijenskim uvjetima svojim susjedima činila život nemogućim.
Nakon što sedam godina nisu nailazili na razumijevanje niti jedne nadležne institucije, stanari Vrančićeve i Ulice Grgura Ninskog napokon mogu malo odahnuti i duboko udahnuti.

Prije 20-ak dana reagiralo je šibensko Komunalno redarstvo, piše Jutarnji list
Stan u staroj šibenskoj jezgri, samo nekoliko minuta hoda od katedrale Sv. Jakova i rive, okružen povijesnim zdanjima i spomenicima kulture.

Iz stana se širio nesnosan smrad, posebno ljeti, kada kao da je paralizirao sva druga osjetila. Dugo su stanari nadležene upozoravali na strašne uvjete u kojima žive.
No, rješenje nije bilo na vidiku jer su nadležne službe odbijale odgovornost tvrdeći kako se smradom ne narušava javni red i mir.
Iz gradskog komunalnog redarstva dobili su odbijenicu jer središte smrada nije bilo na javnoj površini. Susjedi su za tu situaciju najodgovornijim smatrali šibenski Centar za socijalnu skrb.

Davorka Plavčić-Grbac, ravnateljica šibenskog Centra za socijalnu skrb poručuje kako dotična gospođa i nije baš toliko nesavjesna. Kako poručuje, spomenuta gospođa još od 1988., korisnica više prava u sustavu socijalne skrbi. Redovito dolazi u Centar i potražuje svoja prava. Zvuči nevjerojatno, ali ona razgovara s socijalnim djelatnicama na kućnom pragu, a nikome ne pušta ulazak u stan.

Centar se, zajedno s biskupijskim Caritasom, prije sedam godina bio uključio u rješavanje problema V. K. sa susjedima, a godinu dana kasnije uspio ju je nagovoriti da se u njezinu stanu izvedu građevinski radovi i uredi sanitarni čvor. Čini se da je V. K. tada zadnji put dragovoljno otvorila vrata svog stana predstavnicima socijalnih službi.

Ipak gospođa je bila financijski prilično dobro potkovana. U njezinu stanu pronađeno je čak 80.000 kuna! Taj novac bio je pohranjen u sef šibenske bolnice, ali je nakon nekoliko dana ukraden u pomno isplaniranoj akciji.

Kako je došla do tolike svote? Tisućica po tisuća od socijalne pomoći, još poneka jednokratna pomoć i skupilo se. Neki pričaju da joj je pokojni otac bio dobro pozicioniran još u vrijeme bivše države, pa je možda i imala neku ušteđevinu.
Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.