Foto: Pixabay

ZAUSTAVLJAJU SE SVI VLAKOVI! Noćaš započinje novo računanje vremena! Ovo su promjene na koje morate paziti

Autor: Daniel Radman

Noćas u tri sata započinje zimsko računanje vremena, kazaljke sata tada se trebaju vratiti sat unazad. Dobra vijest za sve koji se služe modernijim tehnologijama jest ta da će velika većina pametnih telefona i satova to automatski odraditi.

No, bez obzira kakve tko tehnologije koristi, svima će biti zajedničko jedno: noćas će dobiti sat vremena duže sna.

A svi također moraju pripaziti na neke promjene koje donosi zimsko računanje vremena. Recimo tako da je od 1. studenog obvezna vožnja s upaljenim svjetlima (i biti će na snazi do 31. ožujka), a dva tjedna poslije, od 15. studenoga, i zimska oprema na vozilima(obvezna do 15.travnja).

Zaustavljaju se vlakovi

Mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa za obračun električne energije, energija utrošena od 7 do 21 sat obračunavat će se prema višoj tarifi, a energija utrošena u razdoblju od 21 do 7 sati prema nižoj.

Manju neugodnost doživjet će svi koji noćas putuju vlakom. Naime, svi vlakovi će se na jedan sat zaustaviti na kolodvorima u kojima se zateknu kako bi ostali usklađeni s voznim redom.

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.