Zatvoren natječaj za glasnogovornika Luke Bebića

Autor: dnevno.hr

Barba Luka opet zapošljava, ovoga puta na redu je mjesto glasnogovornika predsjednika Sabora. Na natječaj se javilo 39 kandidata, no samo 18 ispunjava uvjete.

Saborska služba za odnose s javnošću izvjestila je javnost da je natječaj za glasnogovornika zatvoren u ponedjeljak te obrazložila klasifikaciju pristiglih prijava. Od ukupno 39 kandidata, samo 18 ih je zadovoljilo uvjete natječaja. Naime četiri prijave stigle su izvan roka, četiri su nepotpune, dok 13 prijavljenih kandidata ne zadovoljava uvjete natječaja.

Sa svih strana

Kod pristiglih prijava, medijima najzanimljivija je bila stručna sprema kandidata, među kojima su: pet diplomiranih politologa, pet profesora (ne navodi se čega), dva diplomirana novinara, dva diplomirana ekonomista, jedan diplomirani kriminalist, romanist i fonetičar, te stručnjak za međunarodne odnose. Osamnaest kandidata ući će u daljnu proceduru javnog natječaja sukladno zakonu, o čemu će Sabor izvijestiti na svojoj internetskoj stranici.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.