Foto: Unija Kvarnera

ZAOŠTRAVANJE KONKURENCIJE NA LJEVICI: Istaknuti novi kandidati za Primorsko-goransku županiju i Rijeku

Autor: Andrej Jelušić

Lokalni izbori su pred vratima, a u nekim će dijelovima zemlje utrka biti zaista zanimljiva. Takva je Primorsko-goranska županija zajedno s gradom Rijekom, a situacija se dodatno zakomplicirala dolaskom novih pretendenata na vlast.

Riječ je o Akciji mladih i Uniji Kvarnera koji su na današnjoj konferenciji za medije najavili zajednički izlazak na izbore u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji te predstavili svoje kandidate za izvršnu vlast u Gradu Rijeci.

Trenutni gradski vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda kandidat je Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Grada Rijeke, a Robert Salečić, privatni poduzetnik i djelatnik u glazbenoj kulturi te Alan Sanković, bivši načelnik Općine Lovran, njegov su izbor za zamjenike gradonačelnika.

Vivoda je najglasniji i najaktivniji gradski vijećnik Akcije mladih u Gradskom vijeću, a po struci je profesor informatike i povijesti te ponosni otac dvije curice. Privatni je poduzetnik u polju kreativnih industrija i informatičkoj tehnologiji s iskustvom u radu s udrugama i društvenim poduzetništvom. Organizator je radionica i edukacija vezanih za zaštitu okoliša, održivi razvoj i gospodarenje otpadom te je u svom angažmanu uspješno provodio studije gospodarenja otpadom u jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske.

“U proteklom razdoblju služio sam u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Borio sam se za odgovorno raspolaganje novcem naših građana, transparentno upravljanje gradom, za dostupni predškolski odgoj i kvalitetne komunalne usluge. Nisam šutio i gledao sa strane već sam jasno i glasno radio u interesu naših građana. Kao i do sada, i dalje ću dosljedno zastupati interese građana, transparentno i otvoreno pred očima javnosti, a ne iza zatvorenih vrata i pozadinskim političkim igricama na štetu građana”, rekao je Varivoda na predstavljanju.

“Prihvatio sam kandidaturu i ulazim u ovu kampanju jer želim riješiti nagomilane probleme koji muče naš grad. Želim obnoviti naše ulice, javne prostore i parkove, riješiti stambene potrebe i probleme naših građana, osigurati vrtiće za svu riječku djecu, pružiti najkvalitetnije osnovno obrazovanje u državi, očistiti ulice od smeća, stvoriti uvjete za radna mjesta za 21. stoljeće te osigurati primjerenu cijenu komunalnih usluga i kvalitetan javni prijevoz. Želim da Rijeka bude primjer grada u kojem se kvalitetno živi”, dodao je.

“Moja kampanja će biti drugačija od ostalih kandidata. Neću se kao oni razbacivati otrcanim floskulama i ispraznim frazama koje smo čuli već tisuću puta, već ću građanima predstaviti 100 konkretnih mjera koje ću ostvariti. Na kraju mog mandata neće biti dvojbe jesam li ispunio svoja obećanja. Također, smatram da je došlo vrijeme za novu generaciju politike i političkog rada. U okviru moje kampanje građanima će biti dostupni digitalni alati kojima će moći nadopuniti program sa svojim točkama, a isti sustav direktne participacije ću implementirati i u vođenje grada”, kaže Varivoda.




Za svoj najuži tim koji će mu pomoći u vođenju grada odabrao je Roberta Salečića, riječkog djelatnika u glazbenoj kulturi i poduzetnika “koji možda i najbolje zna kako dišu naši građani jer svaki dan s njima razgovara na Korzu”.

Drugi zamjenik je Alan Sanković, inženjer i ekonomist u uspješnoj tehnološkoj tvrtki, koji je vrlo kvalitetno obavljao funkciju načelnika Općine Lovran u prošlom mandatu.

“To su ljudi od mojeg maksimalnog povjerenja koji su spremni staviti svoje na raspolaganje vrijeme, znanje i srce kako bi ovaj grad spasili od daljnjeg propadanja”, zaključio je Varivoda.




Robert Salečić je istaknuo kako je prvi puta za političkom govornicom, ali da kao čovjek koji svakodnevno komunicira s građanima ne može više pasivno promatrati svoj grad kako propada, već će učiniti sve da se problemi građana počnu rješavati.

Alan Sanković na kraju konferencije za medije jasno je istaknuo da svoje znanje, vrijeme i srce stavlja Vedranu i građanima ovog grada na raspolaganje.

“Predanim radom, odgovornim ponašanjem i primjenom stečenih znanja možemo izvući Grad Rijeku iz financijske, društvene i političke depresije kao što smo to učinili i činimo dalje u Općini Lovran”, dodao je Sanković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.