fbpx
Dusko Jaramaz/PIXSELL

ZANIMLJIVO: Europski projekt ‘Upoznaj me, nauči me, zaposli me!’ pomoći će u zapošljavanju beskućnika

Autor: Hina

Europski projekt humanitarne organizacije Zajednice Susret pod nazivom “Upoznaj me, nauči me, zaposli me!” koji će za 30 beskućnika ili liječenih ovisnika olakšati ponovno uključivanje na tržište rada predstavljen je u ponedjeljak u zagrebačkom hotelu Panorama.

Projekt s 1,5 milijuna kuna financira Europski socijalni fond, trajat će 24 mjeseca do 31. kolovoza 2020. , a  provoditi će se u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji. Uz nositelja projekta, humanitarnu organizaciju  “Zajednica susret” , partneri u projektu su Udruga Vestigium i Hrvatska mreža za beskućnike.

Cilj projekta je jačanje korisnika za tržište rada, a ciljane skupine su beskućnici i liječeni ovisnici koji su dugotrajno nezaposleni, kojima često nedostaje radnog iskustva i ranjiva su skupina, kazala je na predstavljanju suradnica na projektu Ela Megla.


U  sklopu projekta za korisnike će biti organizirane radionice o izradi životopisa i molbi za posao, o poduzetništvu i samozapošljavanju, jačanju komunikacijskih vještina, jačanju samopouzdanja, ali i edukacije o uzgoju bilja, uramljivanju, izradi predmeta od keramike, pruća ili suvenira od drva, kao i osposobljavanje za računalnog operatera.

U okviru projekta predviđena je i edukacija za 20 stručnjaka koji rade s beskućnicima i ovisnicima u vidu radionica o tehnikama motivacije, posttretmanskom prihvatu i mentalnom zdravlju.

Predsjednica Zajednice Susret Suzane Horvat Kutle kazala je da će tim projektom njezina organizacija dobiti jedan novi zamah i mogućnosti za ostvarivanje svojih ciljeva.

Jadranka Ivandić Zimić iz Vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Hrvatske kazala je kako je to hvalevrijedan projekt istaknuvši kako bez resocijalizacije nema potpunog oporavka.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.