fbpx
Foto: Screenshot / Youtube

ZALUPILI IM VRATA PRED NOSOM! Socijalne radnice posjetile roditelje antimaskere iz Zagorja: ‘Nisu dopustili razgovor’

Autor: Dnevno

Otkako je počela nova školska godina ne smiruju se strasti u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama.

Razlog je otac 14-godišnjeg učenika koji ne želi da njegov sin nosi masku u prostoru škole. Stoga navedeni učenik ni danas nije pohađao nastavu.

Policija je roditelje prekršajno prijavila, a Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok, otkrila je da su Centar o slučaju obavijestile škola i policija.

Nisu ih pustili u kuću

”Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima”, rekla je Cujzek za Dnevnik Nove TV.

Dodala je i kako su roditelji dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

”Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor”, dodaje Cujzek.

Počinili kazneno djelo?

Napomenula je da je nesuradnja s Centrom za socijalnu skrb kazneno djelo.

”Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci, Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji”, rekla je i otkrila kakve sve mjere postoje.
”Imamo mjere upozorenja u sklopu kojih roditelji mogu biti upućeni na određeni savjetodavni rad i roditeljske kompetencije i imamo nešto strože mjere stručne pomoći roditeljima, intenzivne stručne pomoći i nadzora te mjeru žurnog izdvajanja djeteta”, rekla je.

Poruka roditeljima

Cujzek je uputila i poruku roditeljima čija djeca u školu dolaze pod pratnjom policije.

”Apsolutno Centar smatra da su narušena i prava druge djece na mirno i redovno školovanje i razumijemo zabrinutost njihovih roditelja. Pozivamo njihove roditelje da nam se obrate ako imaju probleme”, poručila je ravnateljica zabočkog Centra.

Prosvjed pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama nastavio se i danas kada se spomenutom roditelju pridružilo još nekoliko istomislilaca.
Roditelji su zaradili prekršajnu prijavu, a župan Željko Kolar apelirao je na to da se dramu privede kraju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.