Wikimedia Commons

Zagrepčanku zatekao potres dok je ronila: ‘Čula sam užasan zvuk i osjetila nešto poput tupog udarca u trbuh!’

Autor: dnevno.hr

Dodala je da su turisti bili uplašeni i zbunjeni, a nitko im s hrvatske strane nije dao mnogo informacija

„Ronila sam na dubini od pet metara  kad sam čula užasan zvuk, zvuk kakav nikad dotad nisam čula. Zatim sam osjetila neobičnu vibraciju, kao da sam dobila tupi udarac u trbuh. Moj prvi zaključak bio je da je nešto eksplodiralo i krenula sam prema obali“, rekla je Jana Kvaternik za 100posto.hr, opisujući potres koji je u utorak nešto prije podneva pogodio Kvarner.

Prvi udar potresa jačine 3,4 Richtera zatekao ju je na ronjenju, a tek kada je doplivala na obalu shvatila je što se zapravo događa. Mnogi su primijetili da se more odjednom podiglo.

Zagrepčanka Jana ljetuje u Jadranovu, mjesto nedaleko od Rijeke u kojem se nalazio epicentar potresa. Noć je provela bez sna, a tlo je nastavilo podrhtavati i tijekom dana. Kasno navečer Kvarner je pogodio novi, još snažniji potres od 3,7 Richtera.

„Taj je bio najgori, baš se jako osjetio. Ljetujem sa sestrom i njezinom malom bebom i mogu vam reći da cijelu noć nismo spavali. Tlo se svako malo opet treslo. Baš smo bili na iglama, kako se kaže. Spakirali smo najvažnije stvari i stavili kraj vrata da možemo brzo bježati. Noć smo proveli vani, na terasi. Zaspali smo oko 6 ujutro da bi nas pola sata kasnije probudio novi snažan udar“, ispričala je Jana Kvaternik za 100posto.hr.

Dodala je da su turisti bili uplašeni i zbunjeni, a nitko im s hrvatske strane nije dao mnogo informacija.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.