Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

’ZAGREPČANKA GODINE’: Markotić i službeno nominirana, no nisu se svi složili, Petek tvrdi kako je ovime nagrada obezvrijeđena

Autor: M.V.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, predložena je za nagradu Zagrepčanka godine, a riječima Mislava Hermana, predsjednika Gradske skupštine, dobila je potporu većine članova Odbora. Suzdržani su pak bili Renato Petek i Mladenka Pašalić Patarčec.

Upravo je Petek, gostujući u N1, rekao kako je odabirom Markotić nagrada obezvrijeđena.

“Prijedlog dolazi iz kuhinje HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti”, tvrdi pa dodaje kako je iznenađen što HDZ nije predložio još nagradu za ‘Zagrepčanca godine’. “Pa da predloži gospodina Capaka, pa onda da imamo lijepi tandem dviju osoba koje bi ponijele takve velike i važne nagrade, a mogli bi ih zvati – Nagrade licemjernih”, poručio je.

Kaže kako se njemu od svih kandidatkinja Sanja Bachrach Krištofić činila idealna za dobitnicu nagrade Zagrepčanka godine.

Za Markotić su, osim Hermana, bili i Mario Župan, Dubravka Brezak Stamać, Josip Šestak i Ševko Omerbašić. 

Predloženo je i 17 kandidata za Nagradu Grada Zagreba, a radi se o pedagoginji Milki Babović (posmrtno), Crveni križ Zagreb, dekanica Fakulteta za film i scenske umjetnosti pri Sveučilištu Libertas, umirovljena nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu Branka Cvitković, književnik, prevoditelj, publicist i novinar Stjepan Čuić, dežurno osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, glazbeni umjetnik Drago Diklić, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko liječničko glazbeno društvo i Hrvatski liječnički zbor, povjesničarka umjetnosti dr. Snješka Knežević, koordinatorica projekata i potpredsjednica SOIH-a Marica Mirić, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Radna skupina i projektni tim znanstveno-istraživačkog i izdavačkog projekta “Povijest hrvatskoga jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća”, dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Snježana Sekušak-Galešev, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije i glavni trener seniorske ekipe Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb Nenad Šoštarić, arheologinja i muzeologinja Branka Šulc, akademik Josip Madić i Primarni respiracijsko-intenzivistički centar Kliničke bolnice Dubrava.

Petek tvrdi kako je te za Nagradu Grada Zagreba predložio Mirnu Mrčelu koja je spasila osobu s invaliditetom u poplavljenom vozilu u podvožnjaku na Miramarskoj cesti, ali da to nažalost nije bilo prihvaćeno.




Obje nagrade dodijelit će se 31. svibnja, na Dan Grada Zagreba.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.