fbpx
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

ZAGREPČANI, OVO VAM JE PROMAKLO! Tomašević reže naknadu za sve roditelje: Šokantna odluka koju nitko nije primjetio

Autor: Iva Međugorac

Lavinu reakcija u javnom prostoru izazvala je najava zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o ukidanju statusa roditelja odgajatelja, no dok javnost polemizira o toj mjeri koja se odnosi na roditelje troje ili više djece, besprimijetno nova zagrebačka vlast predlaže još jednu novu mjeru koja se odnosi na sve buduće roditelje.

Naime, osim što se ukida mjera roditelj odgojitelj Tomašević smanjuje i novčanu pomoć koju je Grad Zagreb roditeljima dodjeljivao za svako novorođeno dijete. Ta je naknada do sada iznosila 1.800 kuna za prvo dijete, za drugo dijete naknada Grada Zagreba penjala se na 3.600 kuna, dok su roditelji za treće dijete uspijevali ostvariti naknadu za 54.000 kuna.

Umjesto iznosa koji bi od djeteta do djeteta rastao, nova vlast tu je svotu odlučila objediniti pa bi sada naknada trebala iznositi 2.500 kuna po svakom djetetu. Novčana pomoć koja bi trebala iznositi 2.500 kuna po svakom djetetu isplaćivala bi se u dva obroka tijekom godine dana od dana prve isplate.

Ova odluka za sada nije privukla previše pažnje, no zasigurno neće pozitivno odjeknuti među onima koji bi uskoro trebali postati roditelji. Inače, osim ovih dvaju mjera kojima nova zagrebačka vlast steže remen, jedan od prijedloga koji je ovih dana također privukao pažnju jest smanjenje broja zaposlenih u Zagrebačkom holdingu, čiji su djelatnici počeli negodovati najavljujući pobune, baš poput roditelja odgojitelja u čijim se redovima počela spominjati kolektivna tužba.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.