Photo: Marko Prpic/PIXSELL

ZADRAVEC NAGAZILA NOVOG v.d. RAVNATELJA VATAVUKA! Iz bolnice odgovaraju: On je stručnjak kojeg ne zanima politika

Autor: Iva Međugorac

Odlukom v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zorana Vatavuka, profesorica Dijana Zadravec više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju ove bolnice, no to ne znači da su time problemi u ovoj bolnici stavljeni pod kontrolu. Zadravec se po svemu sudeći nema namjeru pokolebati pa je nakon razriješenja prozvala kolegu Vatavuka najavljujući ponovnu kandidaturu za ravnateljicu bolnice.

“Vatavuk je svojim propustima doveo do toga da mene optužuju za njih. Od mene je tražio da s njim komuniciram samo usmeno govorim, bez pisanih dokumenata. Ja sam slala svoje inžinjere u ispomoć, naravno da su i druge bolnice pomogle.  Ja ću sve pravne argumente iskoristiti. Vatavuk nije učinio ništa da se ova situacija prevlada. Tražila sam ga mjere, no on je zahtijevao usmenu komunikaciju. KB Dubrava je željela već ovaj tjedan poslati radiologe na ispomoć, no javljeno im je da nemamo potrebu za radiolozima”, kazala je Zadravec  koja uporno ponavlja kako je se nastoji ušutkati.

No, s druge strane oni koji Vatavuka poznaju opisuju ga kao mirnog, staloženog i vrhunskog liječnika koji je u potpunosti fokusiran na oftamološku struku. Ovaj Šibenčanin cijenjen je i među svojim pacijentima, koji ga kao zaposlenika Vinogradske poznaju još od 1996.godine. Bio je Vatavuk liječnik i u ratnom sanitetu na terenu, a u Vinogradskoj je odradio specijalizaciju iz oftalmologije.

Uže područje djelovanja mu je problematika bolesti stražnjeg očnog segmenta, školova se širom Europe te je jedan od najpoznatijih članova Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva. U politici nikada nije bio aktivan jer je njegov interes samo struka, pročečnikom Klinike za očne bolesti u Vinogradskoj postao je 2013.godine, a prije toga vodio je Zavod za bolesti mrežnice na istoj klinici.

”Vagat će se svaka riječ. Budite tolerantni prema meni, dozvolite mi period, dajte mi time-out da posložim stvari. Kad posložim stvari, javit ću vam što treba. Moji pacijenti su mi jutros nekoliko puta izrazili sućut i strah ih je da ću se možda sad toliko zakopati poslom da neću napraviti ono što trebam. Pa im želim reći da ću nastaviti raditi svoj posao onako kako i jesam do sada. No morate shvatiti da ljudima koji ovdje rade nije lako ni ugodno dolaziti na posao kad ih doma pitaju: ‘Što je to danas bilo u Vinogradskoj’”, izjavio je profesor Vatavuk nakon sjednice upravnog vijeća te dodao da je cilj stabilizirati stanje u bolnici i nastaviti dalje raditi u miru. Rad u miru po svemu sudeći ipak nije nešto na što može računati barem se tako za sada čini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.