Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZABORAVLJENA TAJNICA NA SUDU OTVORILA DUŠU! Spominjala Plenkovićeve intimuse

Autor: Iva Međugorac

Nekadašnja tajnica u Vladi Sandra Zeljko počela je iznositi obranu u procesu u kojem se njoj i nekadašnjem predstojniku Tomislavu Sauchi sudi za krađu skoro milijun kuna iz državnog proračuna preko lažnih dnevnica i ugovora o djelu. Na njen zahtjev prikazana je snimka njezuine obrane iz istrage pa je ujedno nastojala objasniti radi čega joj je isplaćen novac preko ugovora o djelu sa Sunčicom Batestin.

Radi se o iznosu od oko 4300 kuna koji je isplaćen Sunčici Batestin, a ona je taj novac prebacila Zeljko koja tvrdi da su joj time plaćeni prekovremeni sati. “Ja sam samo radila svoj posao. Saucha i Zvonko Matišić su preko tog ugovora o djelu riješiti moje prekovremene sate. Oni su se najprije plaćali, a kasnije je sve reducirano.

Zato se tražio način da mi se plati moj rad jer sam sve to odradila”, izjavila je Zeljko u suzama pitajući se zašto joj se na teret stavlja nešto što nije napravila. Kako je kazala, željela je da joj se plate sati koje je porekovremeno odradila, a neki šefovi svojim zaposlenicima pisali su prekovremene čak i onda kada ih ne bi odradioli.

”Jedno vrijeme radila sam i za ondašnju potpredsjednicu Milanku Opačić”, podsjetila je bivša tajnica koja kaže da joj se kontinuirano imputira da je bila u vezi sa Sauchom te da se na nju vršio pritisak kada je od svjedoka postala okrivljenik. Putne naloga također je kako kaže ispisivala po Sauchinu nalogu.

“Rekao mi je da će on dalje to proslijediti. Šokiralo me kad sam doznala da ti ljudi nisu putovali”, ispričala je nadalje napominjući da se stavila na raspolaganje i Plenkoviću i Božinoviću koji mu je bio predstojnik, a premijer ju je poslao k njenim odvjetnicima Lovriću i Klobučaru, s njom je tamo išla Terezija Gras.

Kod tih odvjetnika Sauchina supruga bila je vježbenica pa se Zeljko osjećala nelagodno nije željela da oin sazna što ona priča.

“Gospodin Mihaljević rekao mi je da bi u vrijeme SDP-a već bila osuđena bez šanse da se branim. U to vrijeme još nisam bila osumnjičena, ali sam ipak sve što su me ispitivali iako je to moralo ostati tajna porenosila Božinoviću i Plenkoviću”, rekla je Zeljko spominjući Karla Resslera i njegovo putovanje u BiH za koje je navodno Tena Mišetić pokupila akontacije, a isto se navodno dogodilo u slučaju Božinovićeva putovanja, kao i putovanja Roberta Kopala i Terezije Gras za što je akontacije preuzela Roberta Špigelski.




Inače, Tena Mišetić slovi za desnu ruku premijera Plenkovića, a njeno ime provlačilo se kroz medije i zbog afera Jospe Rimac u sklopu kojih je spominjana u kontekstu svjedokinje, osim toga svojedobno ju je Ivica Todorić prozivao zbog sloma svojeg poslovnog carstva, tvrdeći da je ona željezna lady Banskih dvora koju slušaju svi ministri. Što se pak Kopala tiče on također spada u skupinu najbliskijih Plenkovićevih suradnika, a premijer mu je posebno zahvalan zbog kvalitetno odrađene kampanje za posljednje parlamtarne izbore. Bliskost između Božinovića i prvog čovjeka Vlade sasvim sigurno nije niti potrebno objašnjavati, jasno je da premijer Plenković s njime donosi sve relevantne odluke, s njim se konzultirao oko izbora u HDZ-u, ali i oko kadroviranja u novoj Vladi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.