Za uspjeh ultradesnice na izborima u Hrvatskoj kriv je Milanović

Autor: hina

U tekstu se navodi i kritika na račun hrvatskog premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog razdvajanja lokalnih i izbora za Europski parlament kao i za 'mlaku' predizbornu kampanju

Najveće iznenađenje izbora za predstavnike Hrvatske u Europskom parlamentu je uspjeh ultradesničarske kandidatkinje Ruže Tomašić iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS), javlja u utorak njemački nadregionalni dnevnik Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ).

– Radikalno desničarska i euroskeptična kandidatkinja HSP-a Ruža Tomašić osvojila je više nego dvostruko više glasova od drugoplasiranog kandidata na listi desničarskih stranaka koje je nominirala Hrvatska demokratska stranka (HDZ) – kaže se u tekstu FAZ-a u kojem se ukazuje na uspjeh ultradesničarskih snaga na tim izborima.

List citira i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je pobjedu na izborima za Europski parlament okarakterizirao kao 'promjenu trenda' koja će se nastaviti i na lokalnim izborima u svibnju. Konzervativni FAZ također spominje kako Karamarko, otkako se nalazi na čelu stranke, 'HDZ vodi udesno'.

U tekstu se navodi i kritika na račun hrvatskog premijera i predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske Zorana Milanovića zbog razdvajanja lokalnih i izbora za Europski parlament kao i za 'mlaku' predizbornu kampanju.

Njemački mediji posvetili su malo prostora hrvatskim izborima za Europski parlament, a u izvješćima se u prvi plan ističe slab odaziv birača na izborima unatoč činjenici da Hrvatska za dva i pol mjeseca ulazi u Europsku uniju.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.