Za Šimonovića je borba protiv korupcije jača od kumstva

Autor: dnevno.hr

Šimonović je preko glasnogovornice napomenuo da su pred zakonom svi jednaki, te da iznimka nije ni njegov vjenčani kum.

Zoran Marković, uz Polančeca, uhićen je u utorak zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti prilikom pružanja savjetničkih usluga Podravki u odnosima s MOL-om i OTP bankom. Markoviću, suvlasniku odvjetničkog društva Marković & Plišo, specijaliziranog za trgovačko pravo, i jednom od najmoćnijih zagrebačkih odvjetnik, ministar Šimonović je ranih 8o-tih bio kum na vjenčanju, potvrdio je i sam ministar preko svoje glasnogovornice

– Mogu samo reći da su svi pred zakonom jednaki i, a iznimka nije ni moj vjenčani kum – izjavio je Šimonović preko glasnogovornice ministarstva pravosuđa. Glasnogovornica Vesna Dovranić za dnevno.hr rekla je još da ministar smatra da njegov daljnji komentar nije potreban, jer je on svojim djelima dosad pokazao da je borba protiv korupcije njegov prvi zadatak i osnovno opredjeljenje od kojeg ne kani nipošto odstupiti.

Osovina Marković – Polančec

Odvjetnik Marković je, da podsjetimo, od lipnja 2009. direktor malteške off-shore tvrtke Fima Ami, ključnog poslovnog subjekta u USKOK-ovoj akciji Menadžer, a, tijekom privatizacije Ine, imao je ulogu savjetnika Republike Hrvatske, kao dioničara prodavatelja. Te ga dvije činjenice povezuju s aferom Podravka i Ina, a odatle i kreću veze s Polančecom. Nakon afere Podravka Marković je putem medija poručio da je na čelo Fime Ami došao nakon sumnjivih transakcija i da se ne osjeća krivim.

Obavljanje poslova za državu

Dok je još prošle godine na čelu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva bio Damir Polančec, Odjel računovodstva, financija i javnih nabava toga ministarstva s odvjetničkim je društvom Marković & Plišo sklopio ugovor o javnim uslugama u vrijednosti milijun kuna, prenosi Jutarnji list. Za poslove koje je to odvjetničko društvo obavljalo za Ministarstvo gospodarstva, sredstva su bila osigurana iz državnog proračuna.

– Nije vrijeme za nikakve izjave, ali doći će i to vrijeme, a kad dođe, bit će vrlo zanimljivih izjava – komentirao je novonastalu situaciju ljutiti Polančec novinaru Novog lista.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.