fbpx
foto: arhiva

ZA NE POVJEROVATI! Evo što je o devastiranju šuma na Medvednici danas rekao zagrebački gradonačelnik Bandić

Autor: Ines Brežnjak

Prvi dan proljeća u svijetu se obilježava i kao Svjetski dan šuma, a nastavno na problematiku oko sustavnog devastiranja šuma u Hrvatskoj o kojoj se posljednjih dana sve više piše, organizacija Zeleni odred – forum današnji je dan obilježila na vrlo zanimljiv način.

Naime, aktivisti Zelenog odreda jutros su ispred Gradske Skupštine dijelili letke o najavi prosvjeda “Prozivka Zbog Veleizdaje Naših Šuma” koji će se održati 29.ožujka, a na letcima je istaknuta i njihova reakcija na zaključak koji je donesen na tematskoj sjednici Odbora za zaštitu okoliša, u kojem stoji kako na Medvednici nema devastacije.

Bandić ne zna ništa o devastaciji, nije bio dugo na Medvednici

Jedan su letak članovi Zelenog odreda uručili i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je izjavio “kako već dugo nije bio na Medvednici i ne zna što se tamo događa”.

Inače, unazad nekog vremena članovi spomenute organizacije upozoravaju javnost kako se na više lokacija diljem Hrvatske vrši prekomjerna sječa šuma, a unazad posljednjih 9 mjeseci skupili su i dokaze koji to potvrđuju.

Šume su na svjetskoj razini globalno ugrožene

Uslijed lošeg gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, kukaca, glodavaca, bakterija, gljivica, onečišćenja zraka, tla i voda, kiselih kiša i drugih čimbenika, šumama treba posvetiti veliku pozornost, a danas su globalno ugrožene.
Gubitak šuma nastavit će se na svjetskoj razini. Glavni krivac za to su klimatske promjene, unatoč globalnim naporima za smanjenjem ispuštanja u atmosferu plinova s učinkom staklenika.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.