Dubravka Petric/PIXSELL

Za ‘najluđi vikend u povijesti’ očekuje nas stabilno i sunčano vrijeme! Idealno za praćenje utakmice

Autor: dnevno.hr

Bit će stabilnije i većinom sunčano vrijeme jer će se naši predjeli nalaziti u polju malo povišenog tlaka zraka

U višim slojevima atmosfere pritječe topliji zrak pa će posvuda biti i malo toplije.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano. Ujutro uz Savu ponegdje može biti kratkotrajne magle. Vjetar slab, poslijepodne ponegdje umjeren sjeverozapadni. Temperatura ujutro od 15 do 18, danju od 27 do 29 stupnjeva.

Sunčano će biti i u središnjim predjelima uz većinom slab vjetar. Dnevna temperatura bit će između 27 i 29 stupnjeva.

U gorskim krajevima ujutro će mjestimice biti kratkotrajne magle, pa pripazite krećete li rano na put. Danju djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno pa postoji mala mogućnost za kratkotrajan pljusak, većinom poslijepodne.

Na sjevernom Jadranu sunčano uz slab sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura zraka malo viša od današnje.

U Dalmaciji vrijeme će biti – sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar uz obalu većinom slab zapadni i sjeverozapadni, a na otvorenome moru može biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Uz malo do umjereno valovito more i dobru vidljivost, uvjeti za plovidbu bit će dobri. Temperatura mora je većinom od 22 do 24 stupnja.

I na jugu sunčano i vruće uz jutarnju temperaturu između 19 i 22, a dnevnu od 30 do 32 stupnja. Vjetar će i ovdje biti slab, na otvorenome umjeren sjeverozapadni i zapadni, a more malo do umjereno valovito, temperature od 22 do 25 stupnjeva.




U nedjelju će u unutrašnjosti još biti pretežno sunčano te vrlo toplo, ponegdje i vruće. Mogućnost za lokalne pljuskove najveća je poslijepodne u gorju i najzapadnijim predjelima. U ponedjeljak u početku sunčano i vrlo toplo. U drugom dijelu dana bit će sve oblačnije, a prema večeri već ponegdje na zapadu može biti pljuskova koji će češći i obilniji biti u noći na utorak i tijekom utorka, kada će i malo osvježiti.

Na Jadranu će u nedjelju prevladavati sunčano i vruće. U ponedjeljak su najprije na sjevernom Jadranu mogući kiša, pljuskovi i grmljavina, a u noći na utorak i tijekom utorka nestabilno uz pljuskove očekujemo na cijelom Jadranu.
Vjetar će u nedjelju uz obalu sjevernog Jadrana okrenuti na buru, a zatim u ponedjeljak na jugo i istočnjak.

Vikend u unutrašnjosti napokon donosi ljetni ugođaj, a novo prolazno pogoršanje stiže potkraj ponedjeljka.




HAK: Pojačan promet na glavnim prometnicama i graničnim prijelazima

Pojačan je promet na glavnim prometnicama i cestovnim graničnim prijelazima, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Ličkoj magistrali (DC1), zagrebačkoj obilaznici iz smjera Jankomira i Buzina prema naplatnoj postaji Lučko. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama, pa Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatan oprez.

Zbog prometne nesreće na 60. km autoceste A1 nakon odmorišta Vukova Gorica u smjeru mora vozi se suženim kolnikom u koloni od oko 8 km, javio je HAK u 7,30 sati.

Zbog pojačanog prometa kolone su: na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnoj postaji Lučko kolona je oko 4 km, a iz smjera Ivanja Reke nema kolona; pred naplatom Goričan na autocesti A4 Goričan-Zagreeb u smjeru Zagreba kolona je oko 700 metara.

Vozi se usporeno uz ograničenje brzine na DC1 kod mjesta Deringaj, zbog prometne nezgode (vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici. Magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića; A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas do 14,00 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, a moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.