fbpx

Za mimohod 4. kolovoza dvije njemačke haubice stižu do kraja mjeseca

Autor: Hina/B.Biško

Oružane snage RH naručile su ukupno 12 komada PzH 2000, i to u dvije bitnice po šest komada topova, a riječ je o jednom od najmodernijih oružja toga tipa u svijetu, ističe MORH.

Prve dvije haubice njemačke proizvodnje PzH 2000, koje bi trebale u postroju topništva sudjelovati na vojnom mimohodu 4. kolovoza u Zagrebu, u povodu 20. obljetnice akcije “Oluja”, trebaju biti isporučene Hrvatskoj do kraja mjeseca, doznaje se u Ministarstvu obrane (MORH).

Mediji i javnost moći će prvi put vidjeti nove haubice, kao i ostalu borbenu i neborbenu tehniku koja će sudjelovati na vojnom mimohodu, na generalnoj probi koja će se održati 2. kolovoza.

Oružane snage RH naručile su ukupno 12 komada PzH 2000, i to u dvije bitnice po šest komada topova, a riječ je o jednom od najmodernijih oružja toga tipa u svijetu, ističe MORH.


U vojnom mimohodu koji će se 4. kolovoza održati u Zagrebu u Ulici grada Vukovara na potezu od Držićeve do Savske ceste, sudjelovat će oko 3000 ljudi, od čega 2200 pripadnika Oružanih snaga RH, te će biti prikazana nova i stara tehnika – ono što je korišteno tijekom Domovinskog rata, ali i nova sredstva poput PzH 2000 ili oklopnih vozila Patria, Max Pro i M-ATV.

Također će biti prikazan dio novonabavljenih prijevoznih sredstava, a hrvatska javnost moći će vidjeti i novu jurišnu pušku VHS2.

Predviđeno je da će mimohod trajati oko sat i 45 minuta, a središnja pozornica bit će smještena na prostoru između KD Vatroslav Lisinski i Gradskog poglavarstva. Osim toga, bit će podignute još dvije tribine, a na raspolaganju će biti ukupno 1000 sjedećih mjesta.

Autor:Hina/B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.