REUTERS

Za hrvatske žrtve nema spokoja: Znate li za koje zločine u Hrvatskoj se Mladiću NE sudi?

Autor: Iva Međugorac

Pravda će biti tek dijelom zadovoljena

Unatoč tome što je danas izrečena presuda Ratku Mladiću za doživotnu zatvorsku kaznu,  njome pravda nije zadovoljena u potpunosti. Naime, kada je Mladić uhićen, Hrvatska je htjela da mu se u Haagu sudi za zločine kako u Škarbnji tako i u drugim mjestima u Hrvatskoj gdje je 1991. zapovijedao srpskim snagama koje su počinile zločine.

No, Haaško tužiteljstvo nije niti pokušavalo proširiti optužnicu, pod stalnim pritiskom da smanji ionako preopsežnu postojeću optužnicu zbog koje je suđenje trajalo četiri i pol godine, iako je velik broj zločina iz optužnice već pravomoćno potvrđen u nizu presuda nižerangiranim Srbima iz BiH.

Ljeto 1991. Mladić je dočekao kao major JNA u Zadru. U lipnju je postavljen za zapovjednika 9. korpusa JNA u Kninu, u činu pukovnika. Smatra se da je vodio JNA u napadima na Šibenik i Zadar, da je odgovoran za razaranje Kijeva i Vrlike te ubojstvo više od 30 staraca u Saborskom u Lici. Hrvatska ga smatra odgovornim za smrt više od 70 civila u Škabrnji i Nadinu u zadarskom zaleđu.

MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU!

UZNEMIRUJUĆE: Tjerali Bošnjakinju da liže krv sa zaklanog djeteta




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.