Facebook

VUKOVARAC POLJOPRIVREDNICIMA OTKRIO SULUDU ODLUKU VLASTI: ‘Rakete protiv tuče nemaju, niti će vam ih nabaviti’

Autor: Snježana Vučković

Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćenjem je poljoprivrednike Vukovarsko-srijemske županije upozorio da je većinskim glasovanjem odlučeno kako “raketa za obranu od tuče nema, niti ih se planira nabaviti:

“Izvješće župana Bože Galića o „rezultatima“  za prošlu godinu osim što je  ostavilo dojam da se radi o kopiji izvješća iz prošlih razdoblja, daje naslutiti da se dosadašnji trend stagniranja gospodarstva u svim sektorima na području Vukovarsko-srijemske županije i cijele Hrvatske pomno planira i u nadolazećem razdoblju.

Nema raketa!

Godišnji izvještaj o radu obrane od tuče za Vukovarsko-srijemsku županiju u 2019 godini ne dosnosi ništa novo, konstruktivno ili plansko,  osim što bezobrazno detektira problem tj. da država iz godine u godinu smanje sredstava, da je oprema zastarjela i nefunkcionalna,  da  gubitak stručnog kadra zbog odlaska u mirovinu ne popunjavaju  angažiranjem  novog, da je prošla sezona  odrađena sa zalihama raketa iz pretprošle godine, i da u konačnici za 2020 nema raketa!

Ova je  sjednica Županijske skupštine  pokazala da problem poljoprivrednika ne zabrinjava ni županijske političare ni županijske vijećnike koji su većinom glasova osim onih Živoga zida,  prihvatili izvješće za prošlu i blagoslovili naslućujuće katastrofalno izvješće  za 2020. godinu

Neprihvatljivo i katastrofalno stanje  u kojem se nalazi sektor zadužen za obranu od tuče koji u zaključnom izvješću kaže; „U definiranju Plana rada operativne obrane od tuče za 2020. godinu temeljno polazište je (najizglednije) rad samo komponente prizemnim generatorima, uz najracionalnije poslovanje.“

Mi iz Živog zida smatramo da je osnovni uvjet neovisnosti i opstanka jednog naroda njegova sposobnost da sam sebe prehrani u kriznim trenutcima od postanka ljudskoga roda do danas.




Radije će sanirati štetu

Priroda nas je nagradila plodnim tlom i ugodnom klimom, a tehnologija i znanost nam otvaraju nebrojene mogućnosti za rad i razvoj u smjerovima koje god poželimo. Zašto stoga  država smatra da je „isplativije“ poljoprivredniku subvencionirati 70%  osiguranja za nastalu štetu od tuče nego spriječiti samu tuču? Zašto županije i gradovi ulažu silne novce u gradnje raznih „inovacijskih“građevina koje nakon izgradnje i potrošenih novaca zjape prazne a riječ –razvoj- nose jedino u naslovu projekta?

 Odgovor koji se nameće logici zdravog razuma je taj da su  u pitanju nekakav mulj, pogodovanje, nečija sobna korist i provizija i sl..




Mi iz Živog zida postavljamo pitanje da dokle će hrvatski narod trpjeti sulude politike vladajućih garnitura? Dokad će dopuštati da s njim manipuliraju pohlepni političari, čija je jedina misao prigrabiti sebi i svojima u što kraćem roku što više koristi? Dokad će hrvatski narod ponižen trpjeti drski odgovor i uzrečicu Tko je jamio, jamio je!?

Živi zid ovim priopćenjem obavještava sve hrvatske poljoprivrednike koji žive i opstaju  od poljoprivredne  proizvodnje u područjima kojima je potrebna obrana od tuče da RAKETA NEMA NITI IH SE PLANIRA NABAVITI. Upravo je to odlučila većina u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije.

Nemojte poslije reći da niste znali”, poručeno je u priopćenju Živog zida.

OTKRIVAMO: Hrvatsku jučer poharala tuča, a država s protugradnom obranom kreće tek idući tjedan!?

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.