Patrik Macek/PIXSELL

VRIJEME ISPLATE: Evo koga je Plenković uposlio kako bi usrećio Pupovca

Autor: Snježana Vučković

Novoimenovana zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje je voditeljica pravne službe u SNV-u, Tatjana Vukobratović Spasojević.

Ova vijest bi možda i bila iznenađenje, kad se ne bi znalo kako su Milorad Pupovac i SDSS svojim glasovima izglasali povjerenje HDZ-u te time ušli u novi krug političke trgovine pri kojoj premijer Andrej Plenković nije pitao za cijenu.

Upravo s tim računao je Milorad Pupovac koji je sada, nakon Mirele Stanić – Popović, u sam vrh UDOSZ-a ustoličio pravnicu Srpskog narodnog vijeća i to na jučerašnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

Što se Tatjane Vukobratović Spasojević tiče, u njenu stručnost i sposobnost ne treba sumnjati obzirom da je Pupovac upravo njoj poklonio povjerenje u angažiranju pri povratku imovine odbjeglim Srbima pa je Vukobratović Spasojević iskustvo u stambenim zbrinjavanjima stekla puno prije ovog angažmana.

SNV je, jasno, organizacija koja je orijentirana na svu pomoć oko rješavanja pitanja Srba koji su u ratu naselili Srbiju ili RS, a posljednjih godina traže naknade štete ili rješavanje stambenog pitanja u Hrvatskoj. Sastavni dio jednog od projekata kojim se prošle godine bavila Tatjana Vukobratović Spasojević, bio je slanje poziva svim pripadnicima srpske nacionalne manjine da se „obrate SNV-u koje ima u planu zbrinuti 8 tisuća ljudi”:

„U ovom trenutku mogućnost imaju svi oni koji žele stambeno zbrinjavanje u Republici Hrvatskoj, a koji se nisu zbrinuli u drugim zemljama, nisu se na primjer zbrinuli u Srbiji, u izbjeglištvu su sve ove godine, nisu dobili nikakvo stambeno zbrinjavanje, oni mogu podnijeti zahtjev ako su imali u Hrvatskoj određenu imovinu”, izjavila je 2016-te Vukobratović Spasojević i dodala kako imaju rješenje i za Srbe do kojih više ne mogu:

„Neki su promijenili adrese, neki nisu živi, okolnosti životne, proširili su obitelji, što je dobro, ali ti se zahtjevi moraju dopuniti da bi se donijelo pozitivno ili negativno rješenje. Oni neće dobivati svoje stanove niti kuće iz kojih su izašli, ali će zato dobiti zamjenu za svoju imovinu”, izjavila je nova zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje koja će od sada s još većim ovlastima i mogućnostima obavljati svoj posao.




 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.