fbpx
screenshot

VRIJEĐALA THOMPSONA, OBEZVRIJEDILA OLUJU I BRANITELJE: Ovo je SDSS-ovka koja ulazi u Sabor

Autor: Iva Međugorac

Boris Milošević postaje novi potpredsjednik Vlade, a na njegovu poziciju u Saboru kao SDSS-ova zastupnica ulazi Anja Šimpraga, šibensko-kninska dožupanica rođena 1987-e godine u Kninu.

Prema njenoj službenoj biografiji Šimpraga stanuje u Radučiću, završila je Agronomski fakultet u Zagrebu gdje je stekla zvanje magistre agronomije. Radila je kao viša suradnica za poljoprivredu i zaštitu okoliša u Kninu, ali i kao koordinatorica na projektu Učinkovita manjinska vijeća za više manjinskih prava. Projekt težak oko 160 tisuća eura gotovo u cijelosti financiran je iz europskih fondova, i to pod palicom Srpskog narodnog vijeća.

Šimpraga se u SDSS učlanila sa svega 18 godina, a političko iskustvo stjecala je kao potpredsjednica općinskog vijeća Ervenik te kao potpredsjednica Aktiva žena SDSS-a.

Ova je mlada dama uz ostalo predsjednica šibensko-kninske organizacije SDSS-a te zamjenica šibenskog župana, ali i potpredsjednica svoje stranke te Glavnog odbora stranke. Zamjenica je predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u svojoj šibenskoj županiji.

“Na obljetnicu Oluje nikad ne izlazim na ulicu, ne hodam po gradu, ne želim biti ničija meta niti se osjećati u svom gradu nepoželjno. Za kninske Srbe to je svakako dan kad se ne osjećaju ugodno, ali ne samo zbog onoga što je bilo i tih ratnih konotacija, nego prije svega zbog onoga što bi moglo biti, što bi im se u toj uzavreloj, euforičnoj atmosferi moglo dogoditi. Uvijek me žalosti kad vidim da u govoru mržnje, napose na internetskim portalima, prednjače mladi ljudi koji nisu prošli ni rat ni Oluju, a ipak duboko i opako mrze”, rekla je jednom prilikom u svojim javnim istupima na koje podjesjeća Tris, no na tome nije stala.

“Ako HOS-ovi „crnokošuljaši“ paradiraju Kninom s ustaškim obilježjima i pjevaju ustaške pjesme, ako Thompson na koncertu uzvikuje „Za dom spremni“ slaveći Oluju, a represivni aparat ne reagira, možemo samo očekivati da na idućoj proslavi Oluje bude govora mržnje još više. Tome treba stati na kraj, za dobro svih nas i za dobro ove zemlje”, dodala je.

Boris Milošević: ’50 dana nakon Oluje ubijalo se Srbe, stavljali su bijele zastave, ali ni to ih nije spasilo!’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.