Pixabay

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

Autor: Dnevno

Sljedeći dani diljem Hrvatske bit će manje hladni u odnosu na prethodne dane. No, u južnim krajevima bit će oblačno i kišno.

Manje hladno nego u četvrtak predviđa se u središnjoj Hrvatskoj, gdje će se vjerojatno niski oblačni sloj raskinuti. Najviša dnevna temperatura može porasti do 5, 6 °C. U Međimurju i Hrvatskome zagorju zapuhat će ponegdje umjeren jugozapadnjak. U gorju mjestimice može biti na udare i jakog jugozapadnog vjetra. Na sjevernom Jadranu puhat će bura, a bit će promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše.

Kiša se očekuje i mjestimice u Dalmaciji, gdje će također biti oblačnije nego tijekom četvrtka. Zbog toga jutro biti toplije, a dnevna temperatura podjednaka – većinom između 10 i 15 °C. Puhat će najprije bura, koja će okrenuti na istočni i jugoistočni vjetar uz malo do umjereno valovito more.

More će jednako valovito biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također nakon bure danju ponegdje puhati jugoistočnjak i istočnjak. Bit će uz to promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a prema otvorenome moru nije isključen i poneki pljusak s grmljavinom.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačno i tmurno, mjestimice i maglovito. Ponegdje se očekuju sunčana razdoblja sredinom dana i poslijepodne. Uz većinom slab, do umjeren južni vjetar, jutarnja će temperatura zraka biti uglavnom -2 i -1 °C, a dnevna oko 4 °C.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.