Patrik Macek/PIXSELL

Vrdoljak žestoko odgovara na optužbe Grmoje: To su notorne gluposti i buncanje Petrovljeva trbuhozborca

Autor: Dnevno.hr

Vrdoljaku je glupost Grmojina priča da su HDZ i HNS pripremali suradnju, a kako bi izbacili Most iz igre

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak za Večernji list komentirao je “tajni pakt” njih i HDZ-a i tako poručio Mostovcu Nikoli Grmoji “da priča gluposti” .

“To su notorne gluposti i buncanje Petrovljeva trbuhozborca. Naše glasanje za smjenu Petrova nije podrška HDZ-u, već uskraćivanje povjerenja predsjedniku Sabora koji je dva puta podržao ministra Marića, podržao je i ministra plagijatora Barišića i zaustavio kurikularnu reformu. Odgovornost za ovu situaciju nose oba partnera koalicije kaosa!”, rekao je Vrdoljak komentirajući priču da su HDZ i HNS pripremali suradnju, a kako bi izbacili Most iz igre.

Potom je odgovorio i na konstataciju da HDZ nije micao HNS-ov kadar iz javnih poduzeća.

“Podsjećam, HDZ i Most su dvije godine na vlasti i mogli su ih smijeniti X puta. Hoćete reći da ih Karamarko nije smijenio zato da bi se sad s nama Plenković dogovarao? Jeftin i degutantan populizam”, tvrdi Vrdoljak.

Vrdoljak je i iznio kakav će stav imati njegova stranka prilikom glasovanja o smjeni Marića, Dalić i Petrova.

“Glasujemo za opoziv HDZ-ova ministra Marića, HDZ-ove ministrice Dalić i Mostova predsjednika Sabora Petrova jer je to jedino logično iz kuta opozicije. Ministar Marić mora otići zbog izjave da je u Agrokoru sve u redu. S obzirom na to da je promašio najveću financijsku krizu u Hrvatskoj, mora otići iz Vlade”, kaže Vrdoljak.

“U medijima kruže informacije o raznim scenarijima pa i o molbi da se spasi Petrova na funkciji predsjednika Sabora. Pozivam SDP da ne daje povjerenje Petrovu koji je dva puta podržao Marića, jednom Barišića, blatio SDP i HNS u pregovorima 2015. i zaustavio s Karamarkom kurikularnu reformu iz ideoloških razloga”, zaključuje Vrdoljak.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.