Patrik Macek/PIXSELL

VOLONTIRA U SABORU: U bolnici se pojavio četiri puta po par sati, a prima više od 15 tisuća kuna mjesečno!

Autor: Daniel Radman

Otkako je ušao u Sabor, ‘odbjegli’ zastupnik Domovinskog pokreta Milan Vrkljan smanjio je svoje odlaske na posao.

Potvrdio je to za Jutarnji list Ravnatelj bolnice KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak. Kaže, u protekla četiri mjeseca Vrkljan je na poslu bio tek – četiri puta!?

Od rujna do kraja studenoga 2020. profesor Vrkljan nije nikako dolazio na posao, a nije bio prisutan niti na jutarnjim stručnim sastancima i vizitama”, prenio je podatke predstojnika Klinike za unutarnje bolesti, dok je od prosinca 2020. do danas pojavio četiri puta. No, nije se zadržao duže od dva do tri sata.

Također,  potvrdio je Zovak, nije sudjelovao ni na stručnim sastancima, ni u vizitama, a ni u pregledima pacijenata.

Vrkljan je, inače, zadržao plaću u bolnici, u kojoj je pročelnik Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, dok je u Saboru je volonter.

Prema ugovoru koji ima s bolnicom, Vrkljan ima stavku da je obvezan dolaziti na posao u vrijeme kada je slobodan od zastupničkih poslova. Prema objavljenim podacima plaća mu je 15.557 kuna, a tome treba pridodati i 11.199,65 kuna koliko prima kao profesor na Medicinskom fakultetu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.