Facebook/ŠibenikIN

VOJNI ZAPOVJEDNIK UBIJENOG SPECIJALCA: ‘Tin je bio krasan momak, to su morale biti specijalne okolnosti…’

Autor: dnevno.hr

"Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, ipak je on bio pripadnik oklopne bojne legendarne 113. brigade", zaključio je Radoslav Juričev Sudac.

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Radoslav Juričev Sudac bio je jedan od prvih vojnih zapovjednika u Domovinskom ratu Marinu Šunjergi iz Čiste Velike, kojeg je, po svemu sudeći, u subotu popodne ubio sin Tin. Juričev je dobro poznavao obitelj Šunjerga te je rekao da su i otac i sin bili krasni ljudi.

>>> PRIJATELJ TINA ŠUNJERGE: ‘Vidimo se za 10 godina kad izađeš iz zatvora’

“Marina Šunjergu prvi put sam upoznao 1993. godine, kad je kao mladi momak došao na položaj u Pavasoviće u zaleđu Skradina, u sklopu oklopne bojne 113. brigade. Bio je odličan momak, došao je iz Njemačke braniti Hrvatsku i za njega ništa nije značila prva linija bojišnice, sve je zapovjedi izvršavao hrabro i bez ikakvog prigovora iako je bio jako mlad”, prisjeća se Juričev Sudac za ŠibenikIN.

Šunjerga je prošao obuku u Pazinu, ali ga je Juričev postavio na dodatnu na tenk T-34.

“U samo deset sati on je već sve znao o tom tenku. Nakon što sam ja otišao na južno bojište, Šunjerga je prešao u specijalnu policiju, baš zato što je bio častan, sposoban i odan vojnik. Zvali su me jučer i danas iz svih dijelova Dalmacije, nitko ne može vjerovati da se dogodila ta tragedija. Malog Tina sam isto dobro poznavao jer sam kod Šunjergi često dolazio, bili smo obiteljski prijatelji, a često me je zvao i Tinov dida na neke proslave. Tin je isto bio krasan momak i ne mogu vjerovati da je napravio to što je napravio. To moraju biti neke specijalne okolnosti”, rekao je šokiran Šunjergin ratni zapovjednik.

>>> NOVI DETALJI! Susjedi pričaju: ‘Povijest se ponovila i Tinov pradjed ubio je svog oca’! Nestao i mladićev pas?

“Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, ipak je on bio pripadnik oklopne bojne legendarne 113. brigade”, zaključio je Radoslav Juričev Sudac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.