Slavko Midzor/PIXSELL

Vladin avion k’o prostitutka: Jandroković njime odlazi na tenis, Sanader na probe odijela, ali oni nisu jedini !

Autor: I. Međugorac

Osim toga vladinim avionom rado se služila i nekadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić koja je njime obišla skoro cijeli svijet, a ostati će zabilježeno njezino inzistiranje na tome da je avion skupi u dalekoj Ankari

Letio je, po svemu sudeći bez previše predaha Vladin avion zadnjih nekoliko dana, a da je tome tako potvrđuje i podatak kako je u svega tri dana preletio skoro 5000 kilometara. Od nedjelje do utorka piloti vladina aviona u nebo su se vinuli čak devet puta. Potrebno ili ne, u subotu je avion prevezao izaslanstvo predvođeno šefom Sabora Gordanom Jandrokovićem u London na finale Wimbledona, a dok su oni uživali u Čilićevoj igri, naši vatrogasci koje nacija s razlogom naziva herojima, gasili su požare diljem Dalamacije.

Inače, da priča bude još bolnija, let od dva sata iznosio je oko 30 tisuća kuna, što bi pak značilo da govorimo o 60 tisuća kuna, jer se Jandroković iz Londona i vratio. Malo vještiji matematičari s lakoćom će doći do podatka da je to oko 15 tisuća kuna po satu letenja, a budući se na londonskom aerodromu plaća i prihvat aviona, ali i takse, trošak za jedan dan leta iznosi sto tisuća kuna. Zgodno je to znati u vrijeme kada se vatrogasci na teren voze u fići. U noći na ponedjeljak predsjednica se vladinim avionom zaptilila u Salzburg, a posjet skratila kako bi posjetila Split.

No, prestiže je premijer Plenković koji se u utorak ujutro zapućuje u požarom poharanu Dalmaciju. Iako je poslao nekoliko službenih vozila do Splita, po njega je morao doći avion iz Salzburga, a za to vrijeme predsjednica je čekala jer bi redovitom linijom bilo komplicirano vraćati se u Hrvatsku. Avion se dakako vraćao u Zagreb, u kojem sastavu nije poznato, ali se zato može izračunati da letovi od Zagreba do Salzburga i Splita stoje oko 84 tisuće kuna, a s dodatnim troškovima oko sto tisuća. Dakako, valja podsjetiti da predsjednica i aktualni premijer nisu jedini koji uživaju u letovima vladinim avionom, koji bi se mogli okarakterizirati kao nepotrebni. Godinama su mediji pisali o Milanovićevoj strasti prema letenju, ali i o potencijalnoj uporabi vladina aviona za privatne svrhe, jer je navodno njime posjećivao čak i ljubavnice. Dakako, sve to ostalo je na razini nikada potvrđenih glasina.

Osim toga vladinim avionom rado se služila i nekadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić koja je njime obišla skoro cijeli svijet, a ostat će zabilježeno njezino inzistiranje na tome da je avion skupi u dalekoj Ankari, jer joj se nije dalo putovati s običnim smrtnicima. Što tek reći na bivšeg premijera Ivu Sanadera? On je vladin avion rabio kada i kako bi mu palo na pamet pa je njime išao čak i na probe odijela.

 

Autor:I. Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.