Vlada nas ne kupuje naknadama, to je rezultat rada umirovljeničkih udruga

Autor: hina

Umjesto da je zauzeo svoje mjesto koje ga još uvijek čeka u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe i kao parlamentarna stranka dao svoj doprinos, gospodin Hrelja se, stoji u priopćenju, obrušio na one koji su uspjeli uvjeriti vladu da mijenja svoje već objavljene planove o zamrzavanju mirovina za sljedećih nekoliko godina, navodi se u priopćenju koordinatora Bloka umirovljenici zajedno Lazara Grujića.

Blok umirovljenici zajedno ocijenio je danas “smiješnim” tvrdnju predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) da vlada sa 100 kuna jednokratne naknade umirovljenicima kupuje njihove glasove uoči parlamentarnih izbora.

“Tvrditi sada, samo zato jer se bliže parlamentarni izbori, da se radi o nekoj kupovini vlade umirovljeničkog biračkog tijela je u najmanju ruku smiješno, budući sve navedeno smatramo isključivo rezultatom upornog rada nas iz umirovljeničkih udruga i stanaka koji smo nakon sramnog bijega i odmaka HSU-a od umirovljenika bez ikakvih kalkulacija preuzeli odgovornost za njih kao najugroženiju socijalnu skupinu”, navodi se u priopćenju koordinatora Bloka umirovljenici zajedno Lazara Grujića.

Umjesto da je zauzeo svoje mjesto koje ga još uvijek čeka u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe i kao parlamentarna stranka dao svoj doprinos, gospodin Hrelja se, stoji u priopćenju, obrušio na one koji su uspjeli uvjeriti vladu da mijenja svoje već objavljene planove o zamrzavanju mirovina za sljedećih nekoliko godina, kao i da je umirovljenike potrebno i financijski pomoći, a sve i bez rebalansa proračuna.

Iz Bloka umirovljenici zajedno ističu da će vlada izdvojiti gotovo 300 milijuna kuna za isplatu prosječnog iznosa od 100 kuna za svakog umirovljenika, što predstavlja razliku nastalu zbog neizvršenog usklađivanja mirovina.

Grujić također navodi da su predstavnici Nacionalnog vijeća uspjeli uvjeriti vladu i da odmah izvan snage stavi i samu Odluku o zamrzavanju mirovina, kao i da je od iznimne važnosti uključivanje dosadašnjeg dodatka na mirovinu u osnovicu.

Na neslužbene najave da će vlada, umjesto usklađivanja mirovina, do kraja godine uz mirovinu isplatiti jednokratnu pomoć od oko 100 kuna predsjednik HSU-a Hrelja jučer je ocijenio kako je takva odluka prije izbora “izraz krajnje drskosti i bezočnog kupovanja umirovljeničkog dostojanstva, budući da im je ta ista vlada dosad uzela milijardu kuna”.


Umjesto usklađivanja mirovina, umirovljenicima jednokratna pomoć od oko 100 kn?




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.