fbpx

Vlada jamči za Lučku upravu Zadar i HŽ

Autor: hina

Vlada je dala i suglasnost Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu za održavanje Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcima.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala državna jamstva za kreditna zaduženja Lučke uprave Zadar te društava HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova, priopćeno je iz Banskih dvora

Vladina državna jamstva za kreditno zaduženje kod OTP banke Hrvatska Lučka je uprava Zadar dobila radi financiranja projekta “Nova luka Zadar”. Naime, u svrhu rješavanja obveza za radove u okviru LOT I-Radovi u moru: zemljani radovi i sekundarni lukobran za projekt “Nove luke Zadar” Lučka uprava pribavila je na domaćem tržištu financijsku uslugu kredita, za što je također Vlada na sjednici dala suglasnost.

Vlada je dala suglasnost i državna jamstva za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke za društvo HŽ Cargo, kao i društvo HŽ Vuča vlakova, također kod HPB-a. Kreditno zaduženje iskoristit će se za modernizaciju lokomotiva i dizelomotornih i elektromotornih vlakova.


Prihvaćeno je izvješće o radu i poslovanju Centra za ljudska prava u 2009., a Vlada je dala suglasnost na Izmjene i dopune Statuta tog Centra kako bi se uskladio s izmjenama Uredbe o osnivanju Centra za ljudska prava.

Vlada je dala prethodnu suglasnost ravnatelju Agencije za lijekove i medicinske proizvode za raspolaganje sredstvima za uređenje kemijskog i biološkog laboratorija, u sveukupnom iznosu do 6,1 milijun kuna (s PDV-om), sukladno Odluci Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Prihvaćen je Nacrt ugovora između hrvatske Vlade i Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa.

Lov na pastrve

Vlada je dala i suglasnost Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu za održavanje Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcima, koje će se od 15. do 19. rujna održati u Sinju, kao i suglasnost Savezu športova Ličko-senjske županije za održavanje međunarodne športske manifestacije “Igre prijateljstva”, koja će se od 24. do 26. rujna održati u Ličko-senjskoj županiji. Davanjem ovih suglasnosti Vlada Republike Hrvatske ne preuzima nikakve financijske obveze.

Na zatvorenoj vladinoj sjednici odlučeno je i o objavi Sporazuma o financiranju s Europskom komisijom, koji se odnosi na dio Višekorisničkog programa za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći za 2009.
Sporazum je potpisan u Bruxellesu 2. veljače 2010. i u Zagrebu 6. svibnja 2010., u izvorniku na engleskom jeziku.

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma s talijanskom Vladom o prekograničnoj policijskoj suradnji. Pregovori su vođeni u kontaktima diplomatskim putem temeljem Nacrta sporazuma koji je kao osnova za vođenje pregovora prihvaćen Odlukom o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma od 15. svibnja 2008.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.