Vlada glatko odbila 15 milijardi dolara od Katara

Autor: dnevno.hr

Loš paket gospodarskih politika, konstantno odvodi investitore s hrvatskog tržišta. Ovo je samo jedan od brojnih primjera kada nedostatak strategije rezultira gubitkom milijardi dolara.

Vijest koju je prenio danas Jutarnji list o tome kako Vlada uopće nije imala ideju gdje bi se moglo investirati 15 milijardi dolara koje je emir od Katara bio spreman uložiti u Hrvatsku još se nitko nije potrudio demantirati. Priču je otvorio Slobodan Mikac, bivši ravnatelj Agencije za poticanje izvoza i ulaganja. Očito zasićen nevoljkošću Vlade da napokon zasuče rukave i boljim zakonima privuče strane investicije, Mikac je odlučio na nekom drugom mjestu potražiti više ozbiljnosti.

– Otišao sam iz Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, jer sam smatrao da bismo se trebali odlučiti za prioritetna ulaganja i ciljano tražiti investicije, a bivši ministar gospodarstva Damir Polančec htio je da investitori sve rade sami. Tako nam je propalo 15 milijardi dolara kada je došao emir od Katara i pitao što zanimljivo možemo ponuditi za ulaganja. Nismo imali ništa – kazao je Mikac u Jutarnjem listu.


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.