fbpx

Vlada dala suglasnost HEP-u za zaduženja

Autor: hina

Što se tiče kadrovskih pitanja, Glavnoj skupštini društva INA-Industrija nafte d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Davora Šterna, Gordane Sekulić i Damira Vanđelića te izbor novih članova Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, kao predstavnika Republike Hrvatske.

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice dala suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) za prolongat zaduženja kod Raiffeisenbank Austria i Splitske banke, a Glavnoj skupštini Ine predložila je tri nova predstavnika hrvatske države u Nadzornom odboru Ine – Sinišu Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika.

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 59. sjednice donijela Odluku o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za prolongat zaduženja kod Raiffeisenbank Austria d.d. Radi se o davanju suglasnosti HEP-u za prolongat revolving limita u iznosu do 40 milijuna eura za financiranje pozicija iz Gospodarskog plana HEP-a za 2012. godinu – osiguranje likvidnosti.

Također, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za prolongat i povećanje iznosa zaduženja kod SG – Splitske banke d.d. Daje se suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za prolongat i povećanje iznosa okvirnog kredita u iznosu do 16 milijuna eura kod SG-Splitske banke d.d., za obrtno poslovanje, navodi se u priopćenju Vlade.


Što se tiče kadrovskih pitanja, Glavnoj skupštini društva INA-Industrija nafte d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Davora Šterna, Gordane Sekulić i Damira Vanđelića te izbor novih članova Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, kao predstavnika Republike Hrvatske. Nadzornom odboru predlaže se izbor Siniše Petrovića za predsjednika Odbora.

Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o. predlaže se, također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, imenovanje Roberta Frdelje članom Uprave navedenog Društva, stoji u priopćenju.

Isto tako, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Brodarski institut d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Hrvoja Meštrića, Darka Bandule, Bojana Pečnika i Drage Perića. Za izbor novih članova predlažu se Roko Dejhalla, Ivo Radković, Bojan Pečnik i Tihomir Erceg. Također, Nadzornom odboru predlaže se izbor Roka Dejhalle za predsjednika Odbora.

Dosadašnji članovi Odbora za javni nadzor revizije Siniša Petrović i Marija Grbić-Padjen razriješeni su, a Edita Čulinović-Herc i Olivera Novačić imenovane su novim članicama.

Također, Vlada je dala odgovor Ustavnom sudu Republike Hrvatske u vezi s pokretanjem postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom. Radi se o prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom u zakonom Odluke o obavljanju poslova odnosa s javnošću (NN, 82/2012), koji su podnijele Hrvatska udruga za odnose s javnošću i Hrvatska udruga komunikacijskih agencija. Vlada predlaže Ustavnom sudu da donese rješenje o neprihvaćanu prijedloga, a cjelovito očitovanje Vlade objavit će se uz presudu Ustavnog suda.

Dana je suglasnost za otvaranje Konzulata u Republici Hrvatskoj. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka, stoji u Vladinom priopćenju.
Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.